Juicetest

Både jag och min kära fästman är juicefantaster eftersom man, om man bara dricker några glas juice om dagen, blir frisk, snygg, stark och kärnfysiker. Än så länge har jag uppnått 75% av detta och jag hoppas att jag snart ska ha nått full pott. Tur att juice är så gott! (notera rimmet!)

Men ibland orkar man ju inte släpa hem "färsk" juice trots sina stora muskler. När vi skulle fylla en hel kyl med mat och dryck för en vecka på Frillesås var det koncentrat som gällde. Jag bär på en inbyggd skepsis mot koncentrerad juice eftersom jag ofta blivit besviken på både smaken och färgen, men ska man bli kärnfysiker genom att plugga teologi så får man kämpa!

Alltså köpte vi tre olika sorters koncentrat (alla varianter som fanns på Frillesås Coop) för att ta reda på vilken som smakade bäst och hade snyggast färg. På onsdag kommer resultatet att tillkännages här på bloggen!
Här har vi de tre tävlande:

X-tra- Coops eget märke, JO- det kända märket, Änglamark- det ekologiska alternativet
Kostade: 8.90                       Kostade: 10.50             Kostade: 10.90

Nu är det ni som får gissa!
Vilken juice tror du smakade godast?

Vad är detta?

Idén är snodd av Marcus, http://blogg.aftonbladet.se/11813 som säkert har snott den från nån annan =)
Detta är en bild av... Ja vad förnåt?



Svaret ges på tisdag om ingen kommit på det tills dess!

Skryt

Nu har jag och Erik varit så duktiga så jag måste bara få malla mig lite! Detta är hur vår hall ser ut nu efter att vi, helt på egen hand, har satt upp tapeterna! (Det är en fondvägg bakom palmen, men mönstret syns inte så bra i ljuset) Alla ni som sett de kräksrosa väggarna som vi hade innan kan väl hålla med om att det är en förbättring?



Ni som varit på vår balkong någon av de gångna somrarna har kanske fått för er att jag är väldigt bra på att ta hand om tomater och att jag är väldigt dålig på att beräkna hur stora dom blir. Jag vill härmed tillkännage att jag är grymm på att odla krasse också! Titta bara så fina dom är:



Och jag har lärt mig att beräkna nu; I somras har man faktiskt kunnat sitta på balkongen när man har velat!
Nu måste vi verkligen sova; Jobb imorgon!


Hektiska dagar

Sen vi kom hem i måndags kväll har livet rullat på i minst 180:

Tisdag morgon: Vaknar tidigt och slipar ner spackelrester för att vara redo för tapitsering när tapeterna kommer.
Tisdag lunch, eftermiddag och kväll: Gör iordning, ser på och plockar ner en utebio med tillhörande tält för kommande års konfirmander i spöregn.

Onsdag morgon: Skyndar iväg till Tyresö Gymnasium för att övertyga motvilliga gymnasister om att konfirmation med en resa till Israel är kul.
Onsdag lunch: Äter en supergod "lätt" (eller?) lunch hos Julia i hennes och Dennis dösnygga lägenhet!
Onsdag eftermiddag: Promenerar en massa i Alby med Julia och tappar bort oss litegrann. Diskar och städar lite när jag kommer hem eftersom jag sett hur snyggt man kan ha det. (Läs: I Julias och Dennis lägenhet) Sätter mig en sekund på sängen för att vila lite, när mamma ringer och vill bjuda på middag. Tar bussen till näsbyvägen och äter en kulinarisk måltid för att sedan åka med mamma till ByggOle och hämta våra tapeter som anlänt!
Onsdag kväll: Hinner hem och lämna tapeterna innan jag sätter mig på nästa buss för att åka till Telefonplan där jag ska träffa en kompis sen gymnasiet; RegnbågsMorrgan, för att sedan gå ut på kvarterskrogen Landet med Erik och hans vänner. Efter rosévin, cider, hemmagjord glass och en massa grymmt pratande har dock tiden runnit iväg, och jag får springa för att ens hinna hälsa på Eriks vänner innan vi tar sista bussen hem. Väl hemma inser jag hur hungrig jag är och tvingas koka gröt för att överleva natten. En grymmt bra men slitsam dag!

Torsdag: Tapitsera, Tapitsera, Tapitsera! Tapitserandet görs i vetskap om att min far är och jagar örnmantor i Egypten och min mor är på Hasseludden och blir ompysslad.
Om jag är Avundsjuk?
Lite kanske...


Tillbaka till verkligheten

Så är vi tillbaka i verkligheten, med jobb, tapitsering och en skola som snart börjar.
Även om 'hemma' förstås är bäst så kan 'borta' ibland vara nästan lika bra!

Krrrabban

Något jag lärde mig av mina söta släktingar som varit på träningsläger i portugal.
Det går ut på att man spänner hela kroppen och säger "Krrrabban" mellan sina hopbitna tänder. Och vart skulle denna övning passa om inte här på västkusten?

"Krrrabban"

"Krrrabban"

"Krrrabban"

Bara man aktar sig för fiskmåsarna går det fint!


Vad vill du ha?

När jag var liten uppfostrades jag med kärlek och pyssel. Den som kom hem till mig fick direkt sitt behov av papier maché, pärlplattor, fingerfärg och annat pillrigt och geggigt tillfredsställt (eller vad säger du Julia?)

Uppenbarligen går ränderna aldrig ur, för när jag går längs stränderna här plockar jag på mig varenda fin snäcka eller mussla jag ser och tänker att "Den skulle kunna bli ett fint halsband". Eftersom det finns en gräns för hur många halsband jag kan använda tänkte jag att någon av mina kompisar kanske skulle vilja ha nåt tjusigt?

Jag antar att alla ni som läser denhär bloggen är mina vänner på ett eller annat sätt, så jag lägger upp några bilder på olika snäckor här, så får ni skriva i kommentarfältet ifall det är någon särskild sort om ni skulle vilja ha i ett halsband =) Jag kommer sätta på lite pärlor och sånt sen på tråden.

Pärlemorbitar


Musslor


Små blå och gula snurrsnäckor


Stora snurrsnäckor


Vita snäckor


Vita snurrsnäckor


Skriv nu ifall ni vill ha nåt särskilt i ett halsband. (annars får ni kanske ett ändå men som jag bestämt...=) Jag kan inte ta med mig alltihop härifrån för då spricker min väska!

LOVE

Ps. 619

För den som inte kan psalmboken utantill; Jag går mot döden vart jag går...
Något som denna lilla krabba kanske skulle ha sjungit om den hade stämband. Detta inlägg känns som en naturlig fortsättning på gårdagens inlägg om jakt och mat. Det är inte lätt att vara skaldjur. Här på vilda västkusten är det verkligen äta eller ätas som gäller...

---Vi kan tyvärr inte garantera att inga krabbor skadades då bildsekvensen togs---


---Vi kan tyvärr inte garantera att inga krabbor skadades då bildsekvensen togs---

Walt Disney hade nog satt sitt kaffe (eller vad det nu är han dricker) i halsen om han sett detta förlopp. På västkusten är fåglarna minsann inte gulliga och låter möss rida på sina ryggar. Tvärtom sliter de sönder krabbor som de värsta terminators; Ben och klor flyger all världens väg.

Men det är väl förståeligt...
Krabbsmör är ju gott.


Italienskor och Jeans

Vår vän som just kommit hem från Italien upplyste mig igårkväll om att italienskor är hemskt överskattade. När jag tänker över saken så tycker jag nog att han har rätt i det han säger. Om jag tänker "Italienska" så kommer bilden av "Gudfadern", Michael Corleones italienska "flickvän". (Hon som dör när fienden fifflat med bilen för att döda Michael) Jag tänker på vackra, fluffiga klänningar, lockat hår, vita tänder bakom leende röda läppar och stora mörka ögon.

När det gäller de nu levande italienskornas stil blir jag varje år förundrad över hur människor som bor i ett av världens största modeländer lyckas med konststycket att klä sig som fjortisar oavsett sina åldrar. Varför är de vackra klänningarna utbytta mot jeans som ser ut att vara köpta på Paris Nytt? (För dem av er som inte kommer från Tyresö; Paris Nytt är Tyresös skabbigaste klädbutik med ständig utförsäljning)

Glitter
, dåliga slitningar, färgstänk och nitar (som väl är tänka att se coola ut) översållar byxorna och gör att, om det nu skulle finnas lite denim nånstans därunder, så syns det iallafall inte. Till de söndersmyckade jeansen, som ofta är låga i midjan, bärs vanligen en alltför liten top, vilket oundvikligen medför ett butt-crack baktill och även får till följd att halva magen visas. (Att bära trosor med snygg 'kalsongkant' tycks inte falla italienskorna in, och att magtröjor var modernt i tidernas begynnelse och förhoppningsvis aldrig kommer bli det igen, tycks inte bekymra dem) Jag har själv sett att det finns Levis'store i Italien. Frågan är varför igen går dit?

För övrigt tycks kvinnorna arbeta (eller röka?) förmycket, då stora ögon är något av det mest sällsynta man kan se i pastans hemland, påsar under dem är så mycket vanligare. Leendena och den pärlemorskimrande hyn tycks också vara något som jag fått om bakfoten när jag föreställer mig en italienska, då det är ytterst ovanligt att se någon av dessa två komponenter hos en nu levande italiensk kvinna. Kanske har också leendena försvunnit på grund av stressen, eller är det rökningen som utplånat både den pärlemorskimrande hyn och de vackra leendena? (Jag har full förståelse för att man inte vill visa missfärgade tänder och därför låtsas vara snäsig för att slippa le)  Möjligen har kvinnorna också kommit fram till att permanenter är skadligt för håret, (dock för sent) för de allra flesta som jag sett har haft rakt, slitet hår.

Jag känner dock till några italienskor på vilka detta inlägg inte alls stämmer in.
Undantagen som bekräftar regeln, så att säga.


Kanske är jag orättvis.
De flesta av oss svenskor kan nog inte jämföras med Anita Ekberg.
Men ska det vara så svårt att få syn på ett par hyfsade jeans i modets land?
Och fimpa, för Guds, er egen och naturens skull!

Mera Mat

Vid Coop i Frillesås står det en liten vagn.
I den vagnen finns en massa goda saker.
Vi tog med några av dom hem till middag!


Jag tror detta var första gången jag åt havskräftor?
Det är något jag gärna gör igen!

Jakt

Idag har solen skinit men vinden har varit lite för vild för att man ska bli sugen på att bada. I två dagar nu har det varit nästan storm här och vi har mest suttit i värmen inomhus och beundrat vindsurfarna som kämpat, surfat livsfarligt fort, hoppat flera meter och fallit i vattnet...

Istället för att bada har vi idag hunnit gå och utöka matförrådet på Coop, träffa Eriks avlägsna släkting och så har vi gått på snäckjakt på stranden.



Dagens fångst var riklig: Snäckor, musslor och en haj(?)tand!
Erik hävdar att man inte kan "jaga" eller "fånga" snäckor...
Jag menar att man kan det. Man tar dom ju innan nån annan gör det, eller hur?!
Och om det kommer en våg just som man ska plocka upp snäckan måste man ju jaga den...



på hemvägen blev vi tvugna att göra en avledande manöver för att inte bli denna reptils nästa offer.



Jag hoppas att Taggbaggen /Kotten /Sonic tar hand om den.
Här på västkusten handlar det om att jaga eller jagas, äta eller ätas.
Vi får se om vi tar oss levande härifrån...


Sjöstjärnor och Gud

Hittade denna på stranden idag och kom att tänka på en berättelse i en betraktelse som min lillasyster höll för konfirmanderna i kapellet i Assisi.


- - - - - - - - -

"En man gick längs en strand. På stranden låg tusentals sjöstjärnor uppspolade. Mannen plockade upp dem, en efter en, och kastade tillbaka dem i havet.
En annan man, som såg på, frågade:

"Varför kastar du tillbaka sjöstjärnorna? Du kommer ändå inte kunna rädda alla. Det du gör betyder ingenting."


Då höll mannen upp en sjöstjärna och sade:

"För just den här sjöstjärnan betyder det allt.""
- - - - - - - -

Jag kastade självklart tillbaka sjöstjärnan i havet efter att jag fotat den, man är väl en djurvän =)

Men berättelsen säger nåt till oss allihopa, även till dom av oss som aldrig sett en enda sjöstjärna i hela sitt liv. Vem är det som du kan hjälpa tillbaka till havet?

Kanske är det den utfrysta killen på skolgården som du säger hej till.
Kanske är det den ensamma väskpassaren på krogen som du sätter dig en stund med.
Kanske är det uteliggaren på drottninggatan som du gav tian du hade i fickan.
Kanske är det den snygga tjejen som du fikar med och vars problem du lyssnar på.
Kanske är det din pappa som du ger en extra varm kram när du kommer hem.
Kanske är det din mamma som du pratar lite extra med i telefonen fast du borde sova.
Kanske är det din chef som du delar din äppelkaka med i fikarummet.

Sjöstjärnor finns överallt!
Och för sjöstjärnan som du finns där för, är det livsnödvändigt.


Ny vän

Vi har fått en liten kompis här vid stugan. Jag googlade på vad igelkottar gillar och ställde sen ut ett ägg åt den. Den har en alldeles förtjusande liten skär tunga som tyvärr inte kom med på bilden.

Det känns lite opersonligt att bara kalla den för 'igenkotten'...
Vad tror ni den heter?

Regnkläder är bra ändå...

Imorse när vi vaknade smattrade regnet mot fönsterrutorna och vinden ven. Bra anledning till att stanna inne och bara mysa! Fast man måste ju äta också...


Så vi tog på våra dundersnygga regnkläder och gav oss iväg mot coop för att införskaffa proviant...


Great success!
10 bullar - 35 kronor och gratis björnbär längs vägkanterna!



Oroa dig inte mamma, vi äter 'riktig' mat också... Efter en god lunch bestående av kyckling, oliver, champinjoner, sockerärtor, créme fraiche, grönsaksbuljong och ris hade regnet slutat falla . Då tog vi en promenad till viken intill och jag samlade lite tjusiga snäckor!
(Förra året samlade jag vackra stenar, men då hade vi bil. Jag har insett att snäckor är lättare att ta med på tåget...)


När vi kommit hem hade solen bestämt sig för att ha ett litet gästspel!
Nu regnar det igen, men det gör inget för vi ska ändå sova.
Godnatt alla söta!

Sveriges solsida

Det sista Erik gjorde innan vi åkte från Tyresö vid sextiden igår morse var att packa ner våra regnkläder. I Stockholm var det nämligen grått och regnigt och allmänt trist. När vi kom fram till Göteborg sken solen från en blå himmel och våra tjocktröjor åkte snabbt av. Bra byte kan man tycka!


I Göteborgs soliga hamn! Kolla dom snygga båtarna i bakgrunden...


God middag på Frillesås! Kolla dom tuffa molnen...


Påväg mot piren och solnedgången! Kolla den snygga killen...

Vi har hunnit strosa runt i Göteborg, äta god lunch på Fair Taste, (en rättvisemärkt restaurang) fika morotskaka med Eriks gamlamormor, ta oss hit till Frillesås, fylla kylen med massa gott, laga och äta middag och se solnedgången. Erik överraskade dessutom med att köpa mig rosor!

Allt som allt en väldigt bra dag!

Varför vill McDonalds döda min fästman?

I söndags efter att alla våra konfirmander blivit ordentligt konfirmerade skulle vi i ledarteamet äta på McDonalds. Det ihållande regnet gjorde nämligen den traditionella avslutningsglassen mindre lockande. Väl på 'restaurangen' beställde vi de menyer vi ville ha och satte oss sedan att vänta på maten... (Är det något jag har fått för mig eller kallas deras hamburgare ofta för 'snabbmat') 

Anyway... När maten äntligen anländer saknas det två hamburgare; en McBean till en tjej som är vegetarian och en BigMac till min fästman. Däremot får vi en McFeast extra.
Min fästman tänker att;
Okej, jag äter väl McFeast istället, det är ju ingen idé att tjafsa...

När han tagit en tugga påstår han försiktigt att:
Eeh... dethär är nog ingen McFeast...?

Det var ingen McFeast. Dom hade tydligen inga förpackningar till McBean, och därför hade personalen på McDonalds lagt bönhamburgaren i en McFeastförpackning.
Smart!

Synd bara att min fästman är dödligt allgergisk mot nötter och baljväxter...

Efter några tabletter mår han som tur är bra igen; det var bara en liten tugga han tog av bönburgaren.
Men man kan ju tycka att det är lite ironiskt att det är McDonalds som utsätter allergiska personer för sånthär, särskilt som jag upplevt att människor i Italien, Egypten, Thailand och andra länder alltid gjort sitt bästa för att hålla min fästman vid liv.

Nästa sommar blir det avsutningsglass på Notholmen.
Även om det snöar.
Det är säkrast så.

Inspiration

I tisdags kom den vän jag haft allra längst, Julia, och hennes kille Dennis på middag hos oss.

Det spöregnade när dom skulle hem, därav klädseln...

Dom har just köpt en lägenhet och jobbar dag och natt med att måla och tapetsera för att få den att bli helt perfekt. När vi hörde dem prata om hur slitsamt det är att gå upp klockan sju på semestern för att man vet att man borde spackla kände vi att:
Varför inte? Vi Tapetserar om!

Nu står Erik på en stege och skär runt alla dörrar och jag far runt med en 'listhyvel' som vi fått låna av Julia och Dennis och gör förarbetet i hallen. Frågan är bara vilka tapeter vi ska ha...

Mina blåjeans

Detta blir första gången jag berättar om ett klädköp här, vänj er inte =)

Har just införskaffat ett par Nikitajeans från One off, ett stort steg för mig som vanligtvis alltid köper Levis' engineered jeans, samma modell varje gång.

Byxorna framifrån enligt prislappen Byxorna framifrån på mig



Byxorna bakifrån enligt prislappen     Byxorna bakifrån på mig


Snygga va?!
Jag tycker iallafall att dom håller vad prislappen lovar!
Grymmt också att dom var på övervåningen i butiken där det är 50% på allt!
Kanske borde vara lite vågad oftare?

RSS 2.0