Israel!

Vi har det jattefint har i Jerusalem. Vi har bade hunnit se mycket av Betlehem med allt vad det innebar (checkpoints, underbara barn i flyktinglager, misar och stor gladje om vartannat) och Jerusalem (bland annat vastra muren, Via Dolorosa, gravkyrkan och Olivberget)

Vadret ar underbart men jag lar inte vara sarskilt brun nar jag kommer hem eftersom jag tacker huvudet ratt mycket - trots att man inte behover det! Har namligen insett fordelarna med sloja i lander dar solen skiner rakt oppifran storre delen av dan :)

Kan tyvarr inte ladda upp bilder nu for just detta IT-cafe ar lite sunkigt, men forhoppningsvis kommer det senare! Kan lova att det blir hundratals att titta pa nar jag kommer hem iallafall!
Massa pussar till er darhemma (och i Thailand - kommentera garna och beratta hur ni har det!)

Zoolandermobil

Idag kom min mycket efterlängtade lilla T700 hem till mig. Den är väl inte riktigt lika liten som den Derek Zoolander använder, men väldigt söt är den iallafall!
(Jag ber alla observera hur knölig min hand är på bilden!)

Passande nog fick jag med ett extra kontantkort som jag stoppat i min gamla mobil. Det har jag laddat med 50 kronor och jag kommer ta med det till Israel. Om det är nåt akut kan ni alltså smsa (helst inte ringa) på nummer 0765 60 24 60. Mitt vanliga simkort ooch min gamla mobil kommer ligga hemma för att inte dra en massa pengar när folk ringer svararen...

Resfeber

Jag tror jag börjar få riktig resfeber. Inatt drömde jag tre obehagliga drömmar som jag tyvärr fortfarande kommer ihåg. Nedan följer de, med en oerhört ovetenskaplig tolkning efter.

Dröm 1: Jag och Erik är i ett litet rum. Vi ska snart gå och lägga oss och jag mår lite illa. Plötsligt börjar Erik kaskadkräkas, vilket förstås leder till att jag också kräks. Kräkinferno i hela rummet.

Alla som känner mig vet hur rädd jag är för att bli magsjuk. Jag antar att denna dröm speglar min oro över att nån (tillexempel Erik som vägrade ta sin Dukoral) ska bli magsjuk och jag tvingas bo med denne...


Dröm 2:
Jag och Erik går omkring i skogen. Jag fotar en jättesöt ekorre och allt är frid och fröjd. En fin liten räv tassar förni och jag försöker fota den men plötsligt springer den sin väg och vi ser två större djur, en varg och en hund (Eriks familjs) som kommer springande.

Jag lyckas splittra dem så räven kommer undan och jag ropar åt Eriks pappa som jagar med hunden att ropa till sig den. Han skrattar bara och svarar att det är naturens gång, och i slutet av drömmen fanns bara en blodig liten hög kvar av min fina räv. Det värsta är att jag är helt övertygad om att det inte är vargen utan hunden som tagit död på den.

Antingen kan man se denhär drömmen bara som ett bevis på att jag faktiskt gillar vilda djur (typ ekorrar, kaniner och rävar) mer än tama. Eller så kan man göra en mycket djupgående analys med vår Israelresa i åtanke och tänka sig att hunden symboliserar västs syn israeliska makthavare (civiliserade) och vargen symboliserar palestiniernas ledare (vilda).

Kan räven isåfall symbolisera landet Israel/Palestina som blöder av allt våld? Eller kanske de palestinier och israeler som lider av konflikten och skulle önska att deras makthavare kunde nå en fredlig lösning?

Fast det är nog att dra på för stora växlar över en dröm som antagligen bara kom sig av att jag träffade Eriks familjs hund igår och lyckades väja för en räv som sprang ut på vägen i fredags...


Dröm 3:
Jag befinner mig i Rom med en konfirmandgrupp och vi ska gå ifrån Nationalmuséet till Roma Termini för att ta ett tåg upp till Frankrike. Det är en ganska bra bit så vi får tillåtelse att köpa frukt på vägen vid några fruktstånd. Där inser jag att mina pengar är borta, men eftersom Paul redan gått vidare med de snabbaste hinner jag inte leta utan lånar 30 kronor av en konfirmand och köper sex bullar (vid frukstånden)

Sen försöker vi gå ikapp Paul, men otaktiskt nog har han tagit vägen genom ett köpcentrum och tjejerna som går med mig vägrar att fortsätta om de inte får kolla på kläderna först. Jag försöker vädja till dem men inget lyckas. Min panik stegras när jag inser att jag inte har några pengar på mobilen, så jag kan inte ens ringa Paul och be honom vända.

Sen vaknar jag.

Detta är inte nåt ovanligt scenario på våra resor (dvs. Paul skyndar i förväg med de snabbaste och jag blir kvar med de som går långsammast och tjatar om att de vill köpa vatten, kepsar och sjalar i olika stånd). Jag hoppas dock slippa vara den som går och pushar längst bak på Israelresan - för en gångs skull åker jag ju som deltagare och inte ledare.

Mys

Det är riktigt pissväder ute, men med vänner och många ljus klarar man höstkvällarna fint.

The Land of the Klippdass

Sånahär gosiga små djur kommer jag kanske få träffa i Israel!

Dock ska man nog akta sig, deras namn är Klippdass, och alla som läst Tove Janssons böcker vet ju att såna har en viss förkärlek för att gnaga av näsor... I vilket fall är jag väldigt glad över att prästerna som anordnat Israelresan lät sig övertygas om att Ein Gedi, en oas där Klippdassar håller till, var värd att besökas.

Kameran är satt på laddning, snart bär det av till Klippdassarnas hemland!

(Erik, om du är intresserad av hur Klippdassens metabolism går till så har du en länk här: http://www.springerlink.com/content/m56q136608v256u5/)

Varför finns SL?

Ja, jag vet att det är bra för miljön att åka buss.

Ja, jag vet att alla människor inte har bil.

Men VARFÖR får SL sköta lokaltrafiken i Stockholm?


Igår skulle jag ta en buss från Tyresö Centrum för att sen ta ett tåg från Centralen. Eftersom Tyresö Centrum är en "knuthållplats" med gott om plats att vänta in sin avgångstid brukar bussarna alltid gå på tid. Om de inte är försenade, vilket förstås inte är helt ovanligt.

Jag gick hemifrån och hade gott om tid på mig. 875an skulle gå 10.28 och jag var vid hållplatsen 25 över när jag började misstänka att något inte står rätt till. Det fanns inte en kotte på busshållplatsen trots att den borde vara full av folk som också väntar på 875an.

Jag frågar busschaffisen på 872an, som försäkrar att ´"om bussen ska gå 10.28 så har den säkert inte gått än". När jag fem minuter senare frågar samma busschafför efter numret till SLs kundtjänst är han inte lika säker, men bedyrar att hans buss kommer till Gullmarsplan 5-7 minuter efter den buss jag planerade att ta.

Jag sätter mig på hans buss och struntar i att ringa kundtjänst eftersom det för mig är viktigare att hinna med mitt tåg än att bråka med folk. Problemet är bara att han blir omkörd av 873an, som ska gå tio minuter efter bussen som jag tänkt ta. Ni kan säkert räkna ut innebär att vi inte ligger 5-6 minuter efter 875an utan minst 10. Dessutom ligger busschaffisen i typ 60 på hela Nynäsvägen så avståndet till 873an ökar stadigt. Trots att det inte finns någon trafik. 60 på en väg som de flesta kör 90 på.

Man kan ju få hjärnblödning för mindre.

Som tur är satt jag brevid Emelies mycket positiva vän Christine som hela tiden var övertygad om att jag skulle hinna med mitt tåg. Tack vare välvilliga tunnelbanor och mina snabba fötter (som trots högklackat sprintade till Uppsalatågen på nolltid) hann jag med mitt tåg mot alla odds.

Jag kan köpa att bussar bli försenade vid snökaos. Men jag ser ingen anledning till att de avgår fem minuter innan avgångstid från en plats där de verkligen har möjlighet att vänta in rätt tid.

Plötsligt förstår man bilpendlarna så mycket bättre.

Funderingar om äpplen och päron

Är jag inte galet lik min far i mitten av 70-talet?

Bilden tog under en föreläsning så här kommer ett litet förtydligande:

I Call it a Day

Nu får det faktiskt räcka med effektivitet för idag.

Jag har:
*Gått upp tidigt
*Varit i kyrkan sen tio
*Predikat och sjungit prefationen
*Deltagit i ett möte för oss som ska till Israel
*Kört till Farsta Centrum och köpt present till Eriks kusin
*Firat Eriks kusin hos deras farmor
*Lämnat bilen hos mina föräldrar
*Hämtat Eriks pappas akvarium
*Tvättat ovan nämnda akvarie
*Kokat gruset till detsamma
*Satt på tvättmaskinen
*Kokat pastavatten

Nu väntar jag bara på att pastan ska bli klar. Sen blir det Penne med tomatsås och färsk basilika, rödvin och film. Antagligen Oceans' 13 om Erik får igång den på datan.

Dagens predikan

Idag predikade jag på högmässan om Markusevangeliet 12:41-44 som lyder:

"Jesus satte sig mitt för tempelkistan och såg hur folk lade ner pengar i den. Många rika gav mycket. Så kom där en fattig änka och lade ner två kopparslantar, alltså några ören. Då kallade han till sig sina lärjungar och sade: "Sannerligen, den där fattiga änkan har lagt mer i tempelkistan än alla de andra. De gav alla av sitt överflöd, men hon gav i sin fattigdom allt hon ägde, allt hon hade att leva på."


Har ni sett en tamagotchi nån gång? När jag var elva år utsågs den lilla maskinen med ett digitalt husdjur till årets julklapp, och trots att jag och mina kompisar egentligen tyckte att vi var lite för stora för att leka med leksaker startade en hysteri i klassen. Varenda en skulle ha en liten digital dinosaurie, hund eller bebis, och varje rast gick åt till att beundra varandras, och mata och leka med dom så att dom skulle växa och vara glada.

 

ALLA hade en. Utom jag. Mina föräldrar hade inte riktigt förståelse för hur viktigt det var att ha en tamagotchi för att hänga med på rasterna. Dom förstod inte hur det kändes att va den enda som aldrig fick skäll för att man matade sin tamagotchi på lektionen. Kanske tyckte dom att hundrafyrtio kronor var för mycket för en leksak som jag antagligen skulle tröttna på efter ett par veckor. Så jag var tvungen att vänta till min månadspeng. Aldrig har väl en månad gått så långsamt.

 

Och tillslut kom dagen när jag kunde rusa till affären och köpa min egen lilla digitala dinosaurie. Lyckan varade ungefär en vecka. Sen insåg mina kompisar att tamagotchisarna egentligen var ganska jobbiga. Dom krävde hela tiden uppmärksamhet, och man återgick till att spela SOLO på rasterna.

 

Men jag minns fortfarande dendär jobbiga känslan på rasterna, när man inte hade nåt att komma med. När alla andra kunde bidra med berättelser om vad deras tamagotchi hade gjort och man själv stod där. Utanför.

 

Man kan ju tänka sig att den fattiga änkan också tyckte att det var ganska jobbigt när hon gick fram till tempelkistan med sina två kopparslantar. På hennes tid var det nämligen inte bara att gå till templet och sätta sig i en bänk. Man hade inga bänkar. Istället deltog man i kulten genom att offra till Gud. Stora offer kunde bestå av oxar och får. Mindre offer kunde vara duvor. Den som inte hade råd att köpa en duva kunde inte delta på samma sätt som de andra. Kunde inte vara med. 

 

Och änkan hade antagligen inte råd att offra nånting. Änkor ärvde inte sina män på den tiden. Dom var utlämnade till att tigga pengar och hoppas på andras välvilja. Jesus säger att de två kopparslantarna var allt kvinnan ägde, men i tempelkassan var det en försvinnande liten del. Att stå där i templet och inte ha råd att offra nånting. Att inte kunna lägga mer i tempelkistan än två kopparslantar. Det var antagligen ännu pinsammare än att stå där på skolgården utan en tamagotchi.

 

Ändå går änkan fram till kistan, och lägger sina mynt däri. Hon ser att Jesus, den mycket omtalade läraren, sitter där, och hon vet att hennes gåva inte var särskilt mycket i jämförelse med de gåvor som de rika männen gav. Två kopparslantar var i princip ingenting.

 

Men Jesus berömmer henne! Han ropar till och med på sina lärjungar och framhåller henne som en förebild för alla dom som lagt så mycket mer i tempelkistan. Och han säger att hon, med sina två kopparslantar egentligen har gett mest av alla.

 

Det är ju lätt att förstå om alla dom som lagt rikedomar i tempelkistan tyckte att Jesus var orättvis när han berömde den fattiga kvinnans gåva. Men Jesus var inte som andra människor. I Jesus beröm av änkan tror jag det ligger mer än beröm av bara själva gåvan. Jesus berömmer inte bara de två kopparslantarna.

 

Jag tror att Jesus förstod kvinnans oro över att hennes gåva kanske var för liten och inte skulle duga. Han såg igenom henne och såg i henne en tro som var så mycket starkare än tron hos dom som la stora mängder pengar i kistan.

 

För det krävs inte nåt mod eller nån tro för att visa upp sin rikedom. Idag ser vi på TV och i tidningar hur kändisar visar upp sina tjusiga villor och dyra bilar. I program som The Crib och Svenska Hollywoodfruar berättar kändisar om sina lyxliv och hur mycket pengar dom har. I program som Idol, Talang och So you think you can dance ställer en massa ungdomar upp varje år för att visa hur duktiga dom är på det dom gör. Att visa upp det som man är stolt över är ingen konst.

 

Det är att visa sina svagheter som kräver tro och tillit. Och Jesus låter inte kvinnan visa sin fattigdom förgäves. Han, den omtalade läraren, berömmer henne och låter sina lärjungar förstå att hennes gåva är minst lika bra som nån annans. Och förhoppningsvis kunde kvinnan gå från tempelplatsen med stärkt självförtroende, med en känsla av att ha fått ett nytt värde och att ha blivit sedd och bekräftad.

 

På samma sätt som Jesus såg kvinnans oro tror jag att Gud ser vår oro över att inte räcka till. Gud känner oss och vet att vi oroar oss för att inte vara duktiga nog på våra arbeten och i skolan, inte ha nog med tid och pengar och inte vara snälla nog mot våra medmänniskor. Och precis som Jesus berömmer kvinnans gåva tror jag att Gud vill berömma var och en av oss som, trots känslan av otillräcklighet, vågar stiga fram och ta emot kärleken som Gud vill ge oss.

 

Att ta emot kärlek när man känner sig snygg, duktig och värdefull är ingen konst. Men att ta emot kärlek från någon som är perfekt när man själv känner sig fattig, ful eller otillräcklig är mycket svårare. Och det som gör det så läskigt att ta emot kärlek är kanske att man är rädd för att få ett nej, för att bli utestängd.

 

För vi människor verkar ibland ha behov av att stänga ute andra. I Jerusalem på Jesu tid stängdes de fattiga ute. I tv-program som Idol och Talang får många deltagare höra juryn säga att dom inte räcker till. Att de inte får va med, fast dom gjort sitt bästa. Och i Tyresö idag kan det räcka med att ha fel jeans eller otvättat hår – eller ingen tamagotchi. Men jag tror att när vi stänger ute våra medmänniskor så stänger vi också ute Gud. För Gud stannar kvar där utanför tillsammans med den som inte får vara med. För också den som inte får va med är Guds älskade barn.
 

När någon säger åt oss att vi är fula eller tråkiga eller omoderna säger Jesus: Du är vacker och intressant och älskad precis som du är. Precis som Jesus bekräftar kvinnan, som enligt den tidens sätt att se inte var värd något alls, vill Gud bekräfta vårt värde – det som alltid finns kvar. Oavsett vilka jeans vi har på oss, hur snälla vi klarar av att va och hur bra vi presterar i skola och jobb.

 

Vi får alla försöka göra som kvinnan i berättelsen. Att inte dölja vår fattigdom inför Gud, utan våga komma som vi är - med både det som vi är stolta över och det som vi skäms över, och lita på att Gud älskar oss. Människor verkar ibland ha ett behov av att stänga ute andra. Men Gud är Gud och inte människa.

 

Jag tror att Gud ständigt finns där med sin kärlek som vill omsluta oss. Och det är just när vi vågar blotta oss som de ofullkomliga och trasiga människor vi är som vi kan öppna oss och ta emot den kärleken.


Vad Erik gör när ingen stör

Jepp. Om ni undrar vad min fästman har för sig när han inte är i skolan kan jag avslöja det för er: Han ritar hundar i Paint och mailar till mig. Först trodde jag hunden var magsjuk, men sen förstod jag att det gröna var rabarberkräm...


Han lagade faktiskt rabarberkräm en dag också. Tyvärr hällde han i potatismjölet direkt i det kalla vattnet, så det blev fullt med potatismjölsklumpar... Och ibland sågar och borrar han lister också. Det är vad min man gör på fritiden.
Vad gör ni?

Akvarie Update

Nu kanske ni inte är så himla intresserade av akvarier, men eftersom det är min blogg förbehåller jag mig rätten att ladda upp så många fiskbilder jag vill. Här är mina senaste nyförvärv:

Tre streckisar och två små scalarer till. Vi tänkte att det kan va bra att ha scalarer från olika djuraffärer så inte alla är syskon när dom ska börja bilda par... 

Dom två små Kuhliålarna ålar runt på botten och trivs i Vallisinerian som växer och frodas.

Och Guran och Missan är kära som vanligt. Man ser dessutom att det är viss skillnad på våra gamla och nya scalarer. De nya har fyra streck, de gamla tre.

Fördelar och Nackdelar

På sätt och vis gillar jag hösten med alla vackra färger utanför fönstret...

Och vågar man sig ut kan man hitta både svamp och vackra löv...

Men just nu känns det verkligt o-lockande att sticka näsan utanför dörren.
För fem minuter sen drog världens snöby förbi och jag antar att det faktum att det inte var regn innebär att det är minusgrader ute. HU! Tur att min snälla pappa tyckte jag behövde en dunjacka så jag iallafall kan hålla mittpartiet på kroppen varm...

Allra Käraste lilla Farmor

De allra flesta påstår dig ju va världens bästa farmor, men jag är ytterst skeptisk till att det skulle finnas någon gamling där ute som är lika underbar som min. Idag åt vi middag tillsammans och efter middagen satte hon sig och skalade äpplen åt mamma att göra mos på.

Plötsligt hittar hon ett äpple som hon tycker verkar extra gott, så hon skalar det och skär i klyftor och ger till sin mycket vuxna sondotter. Dessutom har hon bestämda åsikter om vad som bör och inte bör läggas på en pizza (http://schoolingbannerfish.blogg.se/2009/january/gurka-och-peperoni-ar-inte-samma-sak.html) och försöker lura sig till Australien gratis (http://schoolingbannerfish.blogg.se/2009/july/dagen-ar-kommen.html)

Nyförvärv

Jag sökte efter en byrå på blocket och fann denna. Det är inte en byrå som ni ser.

Det är en 50-tals fåtölj, illblå, som egentligen inte passar alls till stilen i vardagsrummet.
MEN. Jag kunde inte motstå den. Så jag möblerade om lite och lyckades klämma in den mellan blombänken och skrivbordet jag fått ärva av farfars svärfar Åke. Och jag tycker faktiskt det blev snyggt!

För att inte tala om hur mysigt det är att sitta i den och titta på fiskarna...

Nu måste jag bara övertyga Erik att vi ska köpa en fyra så jag kan ha ett helt 50-talsrum...

How do we sleep when our beds are burning?

Japp, det är en jympa-låt, Linda. Men det passade ju så himla bra eftersom detta var vad jag såg när jag gick hem från Friskis igår eftermiddag:

Det läskiga är att Julia bor i det rödvita huset på bilden...

Tyvärr fick man inte gå nära för polisen, men det var helt ok för det luktade lite skummt...

Så då fick man lite spänning i vardagen också!

Även på Ornö gick färgerna i rött-gult.

Det blir extra tydligt om man tar hjälp av photoshop.

Hur känner man igen en hornhinnelossning?

Inatt när vi  ta oss från Adrian och Jenny var det ganska mörkt. Eller rättare sagt väldigt mörkt där månen inte lyste. Därför gick jag och spärrade upp ögonen för att få in så mycket ljus i dom som möjligt. När man spärrar upp ögonen bör man undvika att gå in i grankvistar.

Men det gjorde inte jag.

Nu har jag sovit och undrar om det verkligen är normalt att ha ont i ögat åtta timmar efter olyckan? Hur känner man igen en hornhinnelossning? Min kompis hade en sån och det är inget jag längtar efter att uppleva själv...

Att ta med ficklampa på nätterna verka plötsligt som en väldigt bra plan...

Finaste Djuret

Kolla vem som sällskapat med oss här på ornö idag:

Rätt schysst med bra zoom när dom sitter uppe i träden

Ekorrar är nog mitt favoritdjur

Aubergingratäng till Aboriginlandet (Eller recept till Emelie)

Eftersom min söta lillasyster har lagat så mycket köttfärssås att hon tröttnat tänkte jag bjuda på ett recept på Aubergingratäng som jag fått av Petter och som är väldigt gott:

Man behöver:
1–2 auberginer
1/2 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja eller margarin
1 burk krossade tomater (typ en halvliter)
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl ostsås (finns säkert att köpa färdigblandad)
1 dl Gratängost

Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite margarin eller olja. Tillsätt tomatkross och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Torka av auberginen och stek ca 1 min per sida (kan hoppas över om man har bråttom). Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Sen kan man äta kyckling till om man gillar det

Isåfall köper man en hel eller halv färsk kyckling. Om den frysta är billigare kan man ju köpa sån en dag innan och låta den tina. Man delar den i halvor, fjärdedelar eller hur stora bitar man nu vill ha. Sen häller man på 1 dl soya, kanske penslar ut den lite så det kommer överallt och pressar 1-2 citroner över kalaset. Peppra lite och släng in den i ugnen i 175 grader i en halvtimme. Om man vill kan man lägga på ex. timjan eller persilja.

Om man vill göra gratäng och kyckling samtidigt har man ugnen på 175 medans kycklingen är inne och när man tagit ut den bränner man på gratängen genom att höja värmen och flytta upp den eller sätta på grillaggregatet.

Ris, Couscous och Bulgur passar myckte fint till!

Till efterrätt vill man kanske ha en kaka. I give you:
Astas Lingonkaka
1 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1,5 dl smör
5 droppar bittermandelolja (bitter almond oil)

Blanda ingredienserna och släng in i ugnen i en liten form, 175 grader i ca: 40 minuter. Om man vill kan man ta ut kakan efter 10 min och hälla på exempelvis lingonsylt men det är inte nödvändigt.

Mycket lätt, mycket gott!

Heureka!

Man lär så länge man lever.

Jag har sett dokumentären "Varför blir de smala inte feta" på SvtPlay och känner mig upplyst
Det finns tydligen många olika anledningar till att vissa är bengetter livet igenom.
Här kommer fyra som jag minns från programmet:

1) Kroppen "vill" hålla sig på en låg vikt och kräver inte mat i samma utsträckning som kroppar som har högre viktideal
2) Alla har ett visst antal fettceller i kroppen som man inte kan påverka, vilket innebär att antalet kilon man kan gå upp är individuellt. När cellerna är fulla kan de inte lagra mer.
3) Det finns nån gen som gör att man inte känner behov av att småäta ständigt mellan måltiderna
4) Hos vissa ökar ämnesomsättningen om man småäter eller äter extra mycket, vilket leder till att man inte går upp i vikt trots att energiintaget ökar (energin som blir till fett om man har dålig ämnesomsättning blir till värme hos dessa personer)

Det känns som att jag plötsligt fått en förklaring till att Erik klagar på att jag blir så varm när jag sover. Jag äter ju en massa mat och pillar däremellan i mig kakor för att hålla mig vaken under tentaskrivandet. Det är skönt att kunna konstatera att värmen inte måste bero på feber eller på att man håller på att fasa över till varulv...

Och det finns ju värre saker att va än en het benget...


Hallelujah Moment på Åhléns

I januari 2007 var jag i Paris med min vän Linea och fyndade en sjal på en marknad.
Sen dess har den varit min favoritföljeslagare näst efter Erik. Den har följt med överallt och funkat lika bra på land som till havs, utomlands som i Sverige och i regn som solsken. Tyvärr försvann den när vi var i Taizé och sen dess har jag kämpat för att hitta en lika bra halsduk.


An nån outgrundlig anledning är allt som finns i butikerna idag antingen översållat av blommor och svinkallt eller ofyrkantigt. Trekantiga sjalar och avlånga rektanglar tycks vara det som är inne.

Efter att ha letat igenom hela Uppsalas halsduksutbud (det tog nån timme) hittade jag till slut en fyrkantig sjal på Åhléns. Som var rosa. Ack du grymma liv!

Eftersom sjalen på bilden inte kan sägas vara rosa har ni smarta läsare säkert räknat ut att jag letade rätt på en expedit och fick henne att rota fram den svarta motsvarigheten till den rosa som jag hittat. De hade gömt den lite, men det hjälpte inte.
Jag hade nämligen en känsla av att den väntade på mig...

Lila hade förstås varit ännu bättre, men nu har jag iallafall en varm, fyrkantig sjal med käcka fransar. Goodbye iskalla nacke! Tyvärr kostade sjalen 18 gånger så mycket som den gamla... men det är väl smällar man får ta när man vill slippa frysa?


Sveriges mest felhörda låttext

Jag pallar verkligen inte hitta på nåt kul att skriva så jag sprider glädje på ett annat sätt:
http://www.youtube.com/watch?v=nexHf8Yg84g
Jepp. Klicka på länken så får ni veta vad kent sjunger...

Vad vill du säga med det?

Ja det undrar man ju ibland när man får sms av sin fästman.
Han har nämligen inte lärt sig att hantera T9 så smsen blir lite hur som helst...

Här är några exempel på sms som måste dechiffreras innan man svarar:


-Finns lite bestick a arne kvar förlag visste inte var jag skulle lägga dom. -erik
(Skickat när han diskat i församlingshemmet)

-Ska bara fiska på kommer jag
(Skickat i Taizé som ligger sjukt långt från närmsta sjö)

Tänkte sitta till vänster där det diös mer an ett utah på jag kan ladda mobileo samtidig
(Också skickat i Taizé)

Mars speciellt et till ha till middag?
(Skickat hemifrån)



Nästan som Anna Anka

Här sitter man trött och förfärlig bara för att man är en så himla snäll flickvän. Fästmannen var på "kick-off" inatt och vägrade ta bilen med eftersom han trodde att han inte skulle vara körbar såhär på lördagmorgonen. Så jag måste åka ut längst ut i Lidingö för att hämta honom.

För han kan ju inte missa innebandyn!

Tänk att jag gnällde om att Anna Anka gett upp allt för sin man, och så sitter jag själv här och har gett upp hela min sovmorgon för att min karl ska få lite motion. Nåväl. I better get going as we say here. Jag hoppas bara för allt i världen att jag inte kör vilse...

RSS 2.0