Bula!

Alltså vi har inte skadat oss, utan det är så man säger hej här.

 

När vi boardade planet i Hongkong blev vi alldeles fulla i skratt och lite oroliga. Planet såg ut som om det var från 80-talet (tiden innan nedfällbara tvapparater i flygplanstak och bildskärmar i stolsryggar var uppfunna.) Skärmarna var tjock-Tvapparater som hängde i taket och det fanns bara två i varje avdelning.

 

Dessutom var stolarna klädda i rosalila, personalen hade hawaiiskjortor och verkade lite FÖR avslappnade och Christmascarols From Hell skrålade ur planets högtalare. Allt tydde på att det skulle bli tio jobbiga timmar tills vi nådde Nadi.

 

Men detta var innan vi satte oss, För uppenbarligen har både Brittish Airways och Cathay Pacific uppdaterat sin flygflotta mer med tanke på stil, underhållning (och kanske säkerhet) än med tanke på bekvämlighet, De rosalila flygstolarna var galet bekväma, och eftersom vi kollat på film nästan hela förra flygresan var vi en sula slitna.

 

Tack pappa för noicecancellinghörlurarna. Julmusiken stängdes inte av under hela överfärden och de fem sångerna som var satta på repeat hade nog kunnat bli lite irriterande efter tio timmar, men vi pluggde in vår egen musik i öronen och knoppade in på fem röda. Tyvärr sov vi så gott att vi missade frukosten, men den var säkert ingen höjdare ändå.

 

Nu har vi hunnit med en båttur från Nadi till Bounty Island och här har vi packat in oss i en Bure som vi delar med tre geckos. Vi har även hunnit gå runt hela ön, reta upp några eremitkräftor och plocka några snäckor. Men sen har vi inte gjort så mycket mer än att äta och sova, eftersom vi är en smula jetlaggade. Trots det har vi båda hunnit bränna oss lite i nacken, så imorgon blir det massor av sololja kan vi lova, Nu ska jag strax väcka Erik så vi kan gå till baren där internet och nyårsfirande lockar.

 

Gott Nytt År från oss som kommer va först med att fira in 2011!


Hongkong!

Efter en tidig färd till Arlanda och ett flygbyte på Heathrow (vars fastighetsskötare inte tycktes ha återställt elementen efter förra veckans snökaos - det var sjukt varmt i terminalerna) boardade vi Cathay Pacifics flyg till Hongkong och lämnade Europa bakom oss.

 

Vi var nog lite nervösa för om Erik skulle få nån mat eftersom man förvarnat om att man inte serverade jordnötsfritt, men farhågorna om att flighten skulle bli besvärlig visade sig vara helt onödiga. Erik har fått både middag och frukost (dock var middagen ”low fat” men det kompenserade jag genom att byta hans bönsallad mot min chokladpudding) och våra i förväg inköpta mackor ligger och ruttnar i sin påse.

 

Nåja, vi har ju en flight till innan vi är framme i Nadi som de kan komma till användning på!

 

Tack vare filmer, grymma flygvärdinnor och trevliga sittgrannar från Norge blev tiotimmarsflygturen inte alls jobbig, så när som på en kvart när det luktade lite kräks för att ett barn inte insåg att spypåsen kan va bra att använda om man mår dåligt. Den fina personalen var iallafall snabbt framme med moppar och doftspray så olägenheten var snabbt över.

 

För första gången har jag fått meny på en flygresa och känner att detta med att flyga reguljärt (om

än i ekonomiklass) kan bli en vana! När vi landade här i Hongkong möttes vi av en fantastisk värdinna som visat exakt vart vi ska gå och vilka vi ska prata med inför vår nästa flight, så allt pekar på att vi kommer nå Fiji utan större problem!

 

Nu ska vi söka rätt på nåt gott till frukost/nattamat (här är klockan åtta på morgonen, men min är ett på natten) och skaffa lite elektronikgrejer innan det är dags att boarda nästa flight. När vi sen landar i Fiji blir det nog sparsamt med bloggandet, både för att det är dåligt med uppkopplingsmöjligheter men också för att det känns roligare att surfa på vågor än på nätet när man har möjlighet...

 

Ett tips till er alla är att åka till Hongkong om ni känner för att shoppa. Allt är sjukt billigt här, jag ska nog investera i en gorillapod till min kamera så vi kan ta grymma bilder med oss båda på.

 

Så ta hand om varann därhemma så hörs vi senare! (Senast den 14e januari.)


RSS 2.0