Läger...

Jag har just kommit hem efter ett 24-timmars läger med konfirmanderna. Jag är en smula sömnigare och rödbrändare än när jag var hemma sist, men lägret har gått väldigt bra och var faktiskt riktigt kul!

Jag hann inte mer än komma hem innan jag var tvungen att börja baka; kören som jag är med i ska nämligen ha ett musikcafé där alla intäkter går till Tanzania (som vi förhoppningsvis ska besöka nästa sommar)

Nu måste jag till ugnen så kakorna inte bränns!


En annan sak...

...som man kan göra när man borde tentaplugga är att köpa nya fiskar!
Vi har köpt tre siamesiska algätare (behövs verkligen eftersom vi råkat ställa akvariet där solen når det... och det är lättare att köpa algätare än att flytta akvariet:)

Dessutom har vi köpt tre små pansarmalar som vi tänkte kunde få ta över Streckis och Fläckis dammsugaruppgifter nu när de gått till de sälla jaktmarkerna... De gör det med bravur, men tyvärr är de inte stilla så mycket att man kan ta skarpa kort på dem...

När man borde tentaplugga...

När man borde plugga till tenta kan man roa sig med att ladda in alla bilder som man tagit med mobilen sedan man köpte den (januari-07) till datan...

Mycket nöje...

Min vän Petter...

...är så himla grymm!
Kolla bara vad han underhåller mig med för att jag ska slippa plugga:

Visst är han sjukt duktig?!


Last Year...

Eftersom att jag borde tentaplugga nu så kollar jag igenom en massa gamla bilder.
Denna är från förra årets tentapub:

Kan vi sluta oss till att allt inte var bättre förr?


Tentapub!

Ibland är det väldigt smidigt att ha världens mest bortskämda lillasyster. Det kan tex. innebära att man blir hämtad efter en tentapub mitt i natten av världens bästa pappa!

I Hissen var vi lite tveksamma... men på bussen var vi på G!


Jag och Emelie träffade massa good looking people!


En väldigt uppstyrd bild på gamla vänner... och en mindre uppstyrd bild.


Det var ett liveband där, så jag passade på att dansa lite med snyggingen Petter


Petter tyckte också det var nice (http://twitter.com/pettereek)
Nu ska jag bara försöka klara min tenta också...
Ses nästa termin!

Hört på Puben

Jannike: Men hur är det annars, bor ni kvar på Sikvägen?

Jag: Ja, och vi har skaffat fiskar!

Jannike: Vad sa du?

Jag: Jo, vi har köpt fiskar.

Jannike: Va??

Jag: Fiskar!!!

Jannike: Vad är det för nåt?

Jag: Du vet, såna där små, som simmar...

Det var iallafall väldigt trevligt trots att man inte hörde så mycket!
Nu: Sova!

Hur ska detta gå?

Min älskling är just nu hårmodell.
Såhär såg han ut när han cyklade iväg . Och detta mms fick jag nyss.

Spännande spännande!

Blodbrist! Ge blod!

Uppsalas akademiska sjukhus fick igår ställa in kring femton(!) operationer för att de inte hade nog med blod i grupperna B och 0. Det är ju förfärligt. Även om de kanske inte ställer in de mest akuta operationerna så är det 15 personer som trott att det snart skulle ha sin operation klar som får vänta ännu längre.

Jag minns hur förfärligt jag tyckte det var när Erik hade brutit armen och fick vänta på Sös i flera dagar, och det var ändå på intet sätt livshotande. Även om du inte har blodgrupp 0 eller B så borde du lämna blod, för på andra ställen i landet råder brist på andra grupper.

Vad väntar du på?!
Det gör nästan inte ont alls.
Dessutom får man en trevlig gåva!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/brist-pa-blod-stoppar-operationer-1.873693

ROLIG matlagning

Bara man får ha ett ordentligt tillhygge så känns det genast bättre att stå vid spisen:

Det blev faktiskt jättegott! Skinkschnitzel rekommenderas!

Glasspaus

När det är 25 grader varmt ute och solen skiner och man inte riktigt kan koncentrera sig på boken som man borde läsa så är det faktiskt lika bra att sätta sig på balkongen och äta glass...

Har jag inte en enastående snygg kille?!


Opinionsundersökning

Jag tänkte delta i en tävling med temat "Vårgrill". Jag vill delta med någon av dessa två bilder och ge den jag deltar med namnet "generationsgrill". Vilken tycker ni är bäst?

Fördelen med bild 1 är att ljuset är lite bättre, båda har bar överkropp och Erik håller en öl i handen. Nackdelen är att det syns att ölen inte är öppnad än.

Bild 2 har fördelen att armarna är synkat utsträckta, Emelie gör samma min som sin far samt att röken syns lite mer. Nackdelen är att den är lite väl rökig.

Tycker jag. Vad tycker ni??

Denna bild sorterade jag snabbt ut eftersom ljuset och skärpan är kass på den, men jag tycker ändå den kan få vara med här på min blogg. Den skulle kunnat få namnet "Indianer och Whitemen"...

Idag fick jag äntligen min beskärda del oxfilé. Det var inte dumt!

En orm per kilometer

Idag har vi återigen sprungit vår 5-kilometersvända. Rundan tog en minut längre tid än sist på grund av att jag blev tvungen att stanna och fota en mycket vacker kopparorm. Sammanlagt såg vi fyra ormar varav en meterlång snok (på tomten) och tre underbart glänsande kopparormar som även de var mycket feta.

Då rundan egentligen är på fyra kilometer (vi springer ett extra litet varv på den för att få ihop fem) kan man säga att vi såg en per kilometer. Gissa om man höll blicken riktad mot marken efter de tre första...

Jag skulle gärna vilja visa er bilderna, men då jag vet att åtminstone två av mina läsare har galen ormskräck så tror jag att jag låter bli... Ni kan ju kommentera med mailadress om ni väldigt gärna vill ha dom mailade till er ;)

Istället  får ni se biler på årets första bad utan bastu:

22 grader varmt i hemträsket (som inte är nåt träsk) strålande sol och en joggingrunda är vad som krävs för att jag ska uppskatta utomhusbad! Man får inte va knusslig...

Har ni badat i år?

Kommunikationsproblem kan vara orsak till hudcancer

Imorse hade vi verkligen alla förutsättningar för en trevlig frukost: Solen sken, chiabattan var färdig och honungen mjuk. Tyvärr hann vi inte ha vår picknick nån längre stund eftersom Eriks far hade glömt berätta för sin bror att han låtit oss ha kvar farbroderns båt på Ornö.

Just som vi satt och åt ringde en mycket stressad farbror Adrian och undrade varför båten inte var i Dalarö där några män skulle mäta upp ett nytt kapell.

Erik fick på grund av sin fars kommunikationsmiss köra in båten med andan i halsen och mackan i handen. En mycket förvirrad Helena satt kvar på Ornö utan annat sällskap än hennes trista pluggbok. Såhär kan det gå om man har tråkigt:

Tyvärr lär jag få dras med rätt fula bikinilinjer ett  tag framöver...

Söndagsparty

Lite söndagsparty blev det med våra fyra chiabattabröd och tre fiskar; Halstrad abborre och flundra är ju sjukt gott och sillen smakade faktiskt väldigt mycket bättre och hade mjukare ben än jag trodde!

Det grymmaste är att det blev två chiabattabröd över till frukost imorgon så vi slipper baka ikväll. Men vi var ju inte 5000 som åt heller!

Veckans tema...

...tycks vara bilder tagna i skärgårdsmiljö.
Jag förstår om ni börjar tröttna lite men imorgon åker vi hem så då slipper ni dem på ett tag.
Idag var det iallafall varmt nog att äta frukost och lunch ute. Som ni ser kompenserar jag det trista i att lägga upp ännu en landet-bild med att göra en mycket ful min. Kul va?? Eh... sen har vi typ pluggatpluggatpluggat i solen.

Erik gick upp sju imorse och hämtade in nät som han la ut igår, så till middag ska vi halstra en abborre, en sill och en flundra. Jag sitter just och funderar på om jag ska sätta in chiabattabrödet i ugnen...
Det ska jag nog.
Tjing!

Pater = Sarx

En liten anekdot för de få bibelintresserade som kan tänkas läsa detta...

Jag insåg just att det är tur att mitt inlägg om pappor och kött aldrig kommer att läsas av dem som skrev Johannesevangeliet. Att pappor skulle vara Sarx (kött) och inte Pneuma (ande) skulle ju närmast tolkas som att de är bortom all räddning.

En sån himla tur att vi inte är gnostiker!

Tentaplugg+Lemlästning=Sant

Nu när Petter (http://twitter.com/pettereek) har åkt hem så skulle jag vilja lägga till ett NOT efter hans uttryck "Tentaplugg is awesome". Uttrycket har nämligen förlorat lite av sin trovärdighet. Det är möjigt att det beror på att jag verkligen har pluggat lite idag istället för att fokusera på att segla, basta och spela gitarr...

Idag har jag iallafall ägnat begreppet "Pistis Xristou" en hel del tid och är innerligt trött på det.
Erik har ägnat sin tid åt att lemlästa sin dränkta mobil:

Nu funkar den iallafall.

Segling is awesome
Bastubad is awesome
Gitarrspel is awesome
Tentaplugg is awesome... NOT

Jogging = Materialsport

Detta insåg jag idag när jag sprang med min lillasysters Sauchony-skor istället för de fake-diesel som jag köpte i Thailand för 200 bhat. Ni ser ju att det är en viss skillnad på uppbyggnaden:

Igår sprang vi 4 km på 26 minuter. Idag sprang vi 5 km på 33. Vi håller alltså ett snitt på ca: 6,5 minuter per kilometer. Inget världsrekord direkt, men helt OK för mig som aldrig förstått mig på detdär med att springa i skogen. Nu har vi iallafall utökat rundan och ska försöka få ner tiden till nästa gång!

Springer ni?

Uppvärmning

Innan vi gav oss ut och sprang värmde vi upp genom att städa vår lilla stuga och slå alla sängkläder och mattor. Jag kan lova att det behövdes. När man blir alldeles dunig av allt damm inser man att det kanske inte bara är pollen som gör att man är så nysig varje morgon...

Nu är det iallafall sjukt snyggt hos oss:

Pappa=Kött

Igår kände jag mig en smula avundsjuk när jag fick höra att min familj hade ätit Oxfilé med Hasselbackspotatis. Här ute på Ornö hittade vi nämligen bara falukorv i frysen, och trots att Petter är en grymm kock är det svårt att skapa Oxfilé av spillbitar från gris...

Nu har dock Lella kommit ut hit, och vad tror ni han hade med sig om inte en stor köttbit?!
Dessutom skickade min far med ett par ordentliga springskor!
Pappor är bra att ha!

Blöta Blåbär

Eller är den i mitten en bloddroppe på ett blad?

Cross Training

Av att bara stå på händerna blir man inte särskilt stark, så för att hålla oss i form (och för att snuva Julia på en femtiolapp) tog jag och Erik på oss de moderiktigaste träningskläderna vi hittade och sprang 4 km. Ruskigt mycket jobbigare med skog än löpband!

När vi kom hem satte Petter på "In the Army" och jag gjorde 50 situps och 30 armhävningar för att inte förfalla. Kanske inte att jämföra med antalet på ett Friskispass men säkert bättre än inget! Tyvärr har jag insett att jag inte klarar mig med de urtjusiga gröna Thai-skorna som jag tagit hit för att springa i; måste ta ut mina riktiga joggingskor.

Nåväl. Efter joggingen duschade vi och just när vi var klara tittade solen fram!
Kanske kommer upp lite fina bilder senare.
Love

Moln=Plugg

Flitens lampa lyser här ute på Ornö - solen är nämligen någon annan stans.

Robin som har sommarlov ligger dock fortfarande och sover...

Bad hairday

Var inte ute när träden kastar pollen.


Lägg dig inte med blött hår efter bastun.
Segla inte utan solskyddsfaktor.

Gamla djungelordspråk som jag missat.

Godmorgon förresten!

The Beauty of Blueberries



Mygglarver är inte lika tjusiga, men ändå rätt tuffa...

I Love Tentaplugg

En smula snedsegling och blå himmel hann Norrlänningarna få idag...


Och Petter fick en flygande start från Kymmendöbryggan...


Han acklimatiserade sig snabbt och Erik hade det också bra.


Vi hämtade Robin och lämnade norrlänningarna på Dalarö innan vi återvände till Ornö.


Tillbakafärden var också angenäm.


Vad gör ni idag?

Do NOT

Drop your cellphone in the sea...
Särskilt inte innan vattnet värmts upp ordentligt...

Erik gjorde fel på båda två idag...

Smådjur och Rådjur

Smådjur:

Rådjur:

Kakan tycker djur är lite läskiga. Det tycker jag är lite roligt!

Hur pluggar du?

Såhär pluggar vi:

Eller alltså, det är Erik som pluggar... och han gjorde det inte så länge...

Jungfruresa

Idag gjorde Green Pearl sin jungfruresa för året till Dalarö för att hämta två landkrabbor från norrland. På vägen funderade vi på att kapa en waxholmsbåt. Vi hade en skiftnyckel ombord så det hade nog gått, men vi tänkte att waxholmsbåtarna är rätt bra att ha när det regnar, så vi lät bli...


Här har vi de söta norrlänningarna Ulrika o Kakan (Arvidsjaur o Borlänge)


Tyvärr utbyttes den sol vi hade imorse till regn när vi mötte dem i Dalarö - trots att vi haft sol hela seglatsen dit - men dom är ju norrlänningar och vana vid kyla så det gick bra ändå!

The Good Samaritan

En man och en kvinna var påväg från Tyresö till Ornö. När de kommit halvvägs upptäckte de att de hade tittat fel på båttidtabellen. Båten skulle inte gå förrän om fyra timmar.

En Yacht som tankade på Dalarö kunde inte hjälpa dem. Inte heller Kymmendöborna som åkte förbi. Men en äldre man som också hade tittat fel på tabellen kom till deras undsättning, Han ringde sin son på Kymmendövarvet och lät det unga paret åka med ut till Ornö.
Helgen är räddad!

Fast vi hade det inte så förfärligt på Dalarö heller...

Problemet med att åka ut klockan ett hade varit att vi lovat att hämta Ulrika och Kakan med segelbåten klockan två. Tack vare den trevlige mannen och hans son hinner vi i tid! Nu ska vi packa båten!

Emma in the Evening

Jag kände mig inte ett dugg trött/matt/svimfärdig efter blodgivandet så jag lagade en god middag till min älskling Emma. Min älskling Erik fick också smaka. Sen bakade min älskling Emma och jag kladdkaka!
Som ni ser kladdar hon lite överallt och är lite knäpp men hon är väldigt rolig så det gör inget!

Dessutom är hon väldigt bra på att sjunga och spela gitarr. Och söt. Oftast.

Japp. Detta är mina två älsklingar. Man blir inte som man umgås...

Blodgivning

Kan jag så kan du!

Idag var min premiär som blodgivare. Kan lätt erkänna att jag var en smula skakis på väg till Södertappen eftersom jag var lite småhungrig och orolig för att jag skulle svimma på grund av det. Väl där bjöd dom mig på goda mackor och kakor så det löste sig snabbt!

Jag fyllde i mina papper och blev snabbt uppropad av en ursöt sjukskötare som såg ut att va ungefär tre år yngre än jag. Han var jättetrevlig, men när han skulle sticka mig var min ven lite för "pigg" så den hoppade undan, vilket ledde till att han stack brevid.

Han ursäktade sig ungefär hundra gånger och hämtade den mest rutinerade sjuksköterskan (rar dam, 60+) som hittade en ven på andra armen och stack den på ett kick! Efter 10 minuter utan någon större smärta hade 4,5 deciliter blod samlats i en påse för att ges till någon som behöver dem bättre.

Med dubbla plåster och även dubbla gåvor (jag sa att det inte behövdes men den söta sjukskötaren insisterade och sa att det var en policy om man fick två stick) påbörjade jag min färd hemåt. Jag vann tyvärr inget på trisslotten, men förutom massageolja och en deo hade jag fått med mig ett mycket gott humör!

Lämna blod!
Det ger liv och ni som är singlar kan se fram emot sjukskötarna!

Ur Fas.

Enda sättet att få lamporna i vardagsrummet att lysa är att sätta på spisen. Enda sättet att hålla fiskarna levande är att dra en skarvsladd genom hela lägenheten. Allt detta omak på grund av att en fas har gått i källaren, så vardagsrummet, köket och badrummet har ingen el (utom spisen då, som funkar som lamp-dimmer numera).

Såhär ser badrummet ut:

Det är ju tur att jag inte brukar sminka mig innan skolan. I det underbara fotogenljuset hade resultatet kunnat bli katastrofalt. Idag har jag iallafall varit grymm och både gått sex kilometer i regn (vad gör man inte när waxholmsbåten inte går) och boxats mot min älskling (vad gör man inte för att rädda en femtilapp från Julia).

Som ni förstår är jag en smula sömnig just nu.
Dags att stånga kudden!
Love

Kärlek!

Ni bara måste titta på detta klipp:
http://svt.se/2.33731/1.1561515/sibirisk_tiger_har_fotts_pa_oland?&lid=puff_1561799&lpos=lasmer
Jag vet nu vad jag ska satsa på istället för bebisar!

Huvva

Mina allergitabletter är spårlöst försvunna. Det innebär att jag sitter och försöker plugga med ett huvud som är mer fyllt av snuva än hjärna. Gissa hur det går... Det värsta är att vi sökt igenom båda stugorna på Ornö utan resultat.

Man blir ju en smula bitter när pillrena försvinner då man för en gångs skull lyckats med konststycket att komma ihåg dedär töntiga men ack så effektiva tabletterna. I blame Eriks pappa...

Fredags-och Lördagsmys

Edit 22:52. Erik upplyste mig just om att det visst är söndag idag.
Jag har alltså skrivit en dag fel i hela inlägget, men anyway.
Kolla in detta klipp;
Fredagsmys!

Vad har ni gjort för mysigt i helgen? Eller har ni kanske inte myst alls utan bara partat (eller pluggat)? Vi har iallafall mysit en hel del (vad ska man annars göra ute på landet?) Fredagsmyset bestod inte av chips utan av Lax med sås och ris och en väldigt fin brasa som Erik ordnade till min ära.


Lördagsmyset bestod av att ro runt i ekan och leta efter gäddor som står stilla på botten.
Det var rätt coolt men det blev lite kallt så nu sitter vi framför kaminen i värmen istället.


Det var en smula lugnare på vattnet än tidigare idag.

The Animals

För Julias skull laddar jag inte upp den urtjusiga närbild som jag tog på den mysiga kopparödlan, utan en där man bara ser lite ödla och mycket Helena. Vi blev goda vänner och jag fick tillochmed klappa den!


Några andra fina, färgsprakande djur var fjärilarna. Dessa tre såg jag idag. Vilket är finast?


Nu vankas det lunch!
I solen kanske?

Ingen kostymör i Finland?

"Okej flickor, nu ska ni till Ryssland och sjunga, så ta favoritklänningen ur er garderob och ta med den. Det spelar inte så stor roll hur de passar ihop. I Ryssland är flickorna klädda i säckväv, så de kommer bli imponerade av att se vad som helst med lite paljetter".

Var det så snacket gick hos de finländska finalisterna eller hur tänkte man när man satte på de tre sångerskorna tre helt olika klänningar som inte gick ihop? Eller tänkte man att om de ställer sig i ordningen Guld-glittersvart-svart från höger till vänster så blir övergången till den rappande lille mannen längst till vänster inte lika plötslig som om alla hade haft guld?

Jag vet inte, men konstigt var det.

Ukrainas bidrag

Ok. En helgalen, översexuell kvinna i miniklänning bankar vildsint på ett trumset som dras av romerska slavar. Och hon är segertippad. Vad nu? Vad hände med Less is More? Enough is Enough? Sexigaste kvinnan ikväll är fortfarande Randajad som sjöng i långklänning.

Norges bidrag

Ja, killen är söt. Ja, han sjunger bra. Nej, bakgrundsdansarna ser inte ut som lyckoflickor.
Men varför gör nyss nämnda dansare armhävningar på scenen? Är det så att årets Eurovision sponsras av Friskis? Måste fråga Ann i nästa vecka...

Zoolander till Eurovision (Tysklands bidrag)

Grymmt att Derek ställer upp för Tyskland tycker jag! Och att han dessutom fick med sig Dita var ju en höjdare. Efter Estlands bidag är hon lätt snyggast och hon hade ju typ mer kläder än Turkiets sångerska som är på nu... Men jag undrar varför en massa amerikaner får vara med. Räcker det inte med Israel?

Här kan ni se hur Dita egentligen skulle ha sett ut ikväll:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article5164771.ab

Rysslands bidrag

Varför kom Ryssland på idén att använda Sinead O'Connors koncept på en ruskigt ful kvinna som inte ens gråter snyggt. Och inte kan sjunga. Varför? Jag saknar T.a.t.u. De kunde inte sjunga men var iallafall söta...

Däremot överträffade Armenien mina förväntningar!

Greklands bidrag

Jag bara älskar det faktum att Grekland gillar konceptet "Swedish Jypma" så mycket att de faktiskt visar det i sitt eurovisionslagerbidrag... Jag har hört att Friskis startat i Paris men att det var såhär populärt hade jag ingenn aning om!

Sen undrar jag varför kommentatorerna klagade på delfinerna på Islands bakgrund, men inte på kroatiens bakgrund som liknade ett Teletubbislandskap. Skönt att Malena hade plain white...

Rock n'roll Lifestyle

Eller inte... Hur Rock n'roll är det att fly staden för landet en lördag? Inte jätte kanske. Men det är iallafall underbart väder här ute på Ornö och Erik gör sitt bästa för att upprätthålla Rock-star-imagen. Och visst är han sjukt snygg i sin nya skjorta som jag köpte till honom?!


Han var så snygg att jag blev tvungen att köpa en glass åt honom på Dalarö.


Och alla blommor och fjärilar var också snygga och kära!


Har ni vart i solen eller är ni mer Rock n'roll och lirar i nåt garage, långt från solens strålar?

Tyresö = Skogen

Idag tog jag och Julia en promenad i det grymmt fina sommarvädret


Det var väldigt trevligt för oss att Uddby råkade ha nybakt bröd och bullar just idag


Jag medger att fikabilden kanske är i mesta jag-är-så-himla-latte-trendig-laget, men jag vill påpeka att det är té i muggen och att vi tio minuter senare såg ett rådjur skutta över vägen.
Bara så ingen får för sig att jag diggar Sex-and-the-City...

Vi såg fler djur innan vi återvände till våra trygga hem. En snok fick Julia att trycka in sina fingrar hårt i min arm och rusa iväg från mig. Det fortfarande är röda märken på armen. Även ofarliga ormar kan skada en i Julias sällskap. Sen fortsatte hon hoppa till för alla fåglar, flugor, fjärilar och andra djur som möjligen kanske egentligen var ormar.
Här är en tjusig nässelfjäril som inte alls bits.

Världens vildmarksliv.


Men under ytan, där kan man flyta!

Vårt akvarium som förr förde tankarna till lilla sjöjungfrun börjar mest likna djungelboken...

Men Guran trivs! Särskilt när nattlamporna är tända... då leker han spökskepp.

Och i 100litersakvariet leker våra guldsnäckor. De viftar på antennerna när man fotar!


Vem påstod att fiskar (och snäckor) är opersonliga?!

Lycka!

Lycka är att upptäcka att en uppsalaresa tar EXAKT lika lång tid som en CD till Filip och Fredriks ljudbok Två Nötcreme och en Moviebox. No more plugg on the train!

J'aime

Ma petite Soeur


Mon appareil du photo


Och min älsklingserik förstås!              Snart ska vi fly till Ornö en hel vecka!

Bästa morgonrutinen

Här ska alla ni som inte direkt längtar upp ur sängen på morgonen få ett tips:

Kvällen före:
Ta 1/4 jäst (12,5 g), 3 dl vatten och en skvätt olja och rör ihop. Häll i 1 dl. havregryn, 1 dl. solrosfrön och 5 dl. mjöl. Dela degen i åtta lika stora klumpar som du plattar ut på en plåt. Ställ i kylen under en handduk.

Morgonen:
Vakna. Ställ klockan på snooze, men innan du somnar om går du upp, sätter ugnen på 225 grader och ställer plåten med brödet ovanpå. Somna om i 9 minuter.
Vakna igen. Pensla bröden med kallt vatten och strö på lite frön. Släng in dem i mitten av ugnen. Ta en dusch. När du duschat färdigt efter 10 minuter-en kvart kommer det att lukta underbart i köket. (Om du duschar längre än en kvart är detta inget att rekommendera för då luktar det antagligen brännt när du kommer ut)

Ta ut bröden, låt dem kallna medans du klär dig.
Ät en god frukost!

Är Jag Pryd?

Jag minns när jag var kanske... 13 år? Nåt sånt iallafall. Jag läste en kvällstidning i vilken man hade "blurrat" en bild som såg ut att vara tagen ur sex-och-samlevnadsboken vi hade i skolan. Under bilden fanns en text som försäkrade att kvällstidningen inte skulle skriva om sånt som kunde göra en upprörd.

Detta är Aftonbladets löpsedelsnyhet idag: Sex på jobbet en folkrörelse
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5123116.ab

Feta bokstäver berättade för mig att 1/4 av alla svenskar haft sex på jobbet. På löpsedeln finns förutom nyheten bilden som ni ser brevid texten på nätartikeln. 10 år efter att man blurrade en hyfsat oskyldig bild på två nakna människor slänger man upp detta på löpsedeln.

Och jag känner typ... Jaha? Så trevligt för dom som har sex!
Men är det verkligen en nyhet som jag bryr mig om?

Och jag blir faktiskt lite upprörd. Förutom att göra folk ännu mer stressade i ett redan översexualiserat samhälle så undrar jag hur man tänkte när man valde bilden. Hur många människor liknar paret på bilden? Jag kan utan problem räkna kvinnans revben.

Bör en löpsedel för en kvällstidning framställa sex på samma sätt som porrtidningar?
Bör en löpsedel överhuvudtaget ta upp Svenskarnas sexvanor när barnen i Gaza dör?
Jag är tveksam.

Men det är kanske jag som är pryd?
Kanske...

Låt bli!

Förväxla inte näshårstrimmern med en liten tändare.

Småslut...

Sen jag skrev sist har jag inte bara tränat, utan jag har även hunnit inhandla mjölk, smör, mjöl och andra nödvändigheter på Ica innan de stängde. Har även hunnit stretcha på hallgolvet och ta en dusch. En mycket hektisk dag är till ända.

Frågan är nu om jag ska ta mig för att sätta en deg till imorgon.
Men man vill ju inte förväxlas med Den goda hustrun i Ordspråksboken 31:10-31...
Kanske borde jag bara lata mig...

Full rulle...

För en kvart sen kom jag hem från en mycket spännande PKVdag med temat dialog och mångkultur på Skansen. Nu ska jag svida om och rusa iväg till Friskis på Medelpass. Hoppas ni haft en bra måndag! Min förgylldes av en ekorre som åt Snickers ur min hand!

Konfirmationsgodis!

Ibland är det verkligen värt att vara konfirmandledare trots slitiga läger och konstiga arbetstider:

Titta vad jag fick av en konfirmand idag på konfirmationsdagen!
Någon måste ha skvallrat om min svaghet för choklad...

Hotfullt sms...

Läste just detta:

Hej! Jag har din kamera som gisslan. Lämna 15 kronor i omärkta sedlar i min brevlåda innan solnedgången. Annars laddar jag den full med dåliga bilder!

Det känns som att Petter totalt har missat att vi inte längre har 10kronorsseldar. Hoppas ni har förståelse för att det inte blir några fler bilder från Ornö... de är nämligen på minneskortet i gisslankameran...


Sjösättning

Nu är äntligen Pärlan i vattnet! Erik och Petter kämpade i småregn från klockan sju i morse, själv tog jag bussen ut till Dalarö vid halvtiotiden för att följa med dem ut till Ornö. Petter puttrade ut med Green Pearl samtidigt som jag och Erik tog den lite snabbare motorbåten...


Som ni ser lämnade vädret en del att önska under utfärden, men efter att vi ätit sopplunch och sovit i fyrtio minuter visade solen sitt ansikte. Karlarna tog då Green Pearl till Kymmendö för att masta på henne medan jag satt i solen och läste. Nu ligger Green Pearl och glänser vid Ornöbryggan.


På min beordran (och bekostnad) inköptes fikabröd på Kymmendö; en vetelängd från Vetekatten. De avnjöts i solskenet efter avklarad påmastning med kaffe och te.


Nu ska vi snart bege oss tillbaka till stan där grillen hos Petter väntar.

Wax on - Wax off

Jag med Vaxxet i högsta hugg.          Wax off                       -                Wax on...


När man kan se sin spegelbild och motorn är på så är Green Pearl redo att segla de sju haven!




Skärgårdslunch

Nu sitter jag på Ornö med lilla Eee och har just stoppat i mig en grymmt god Spätta med romsås och ris som jag hittade i frysen. Däremot blev jag lite bitter när jag insåg att chokladkakan som Erik trodde fanns där egentligen var en hallonkaka. Jag har smält blockchoklad över cornflakes som substitut.
Inte så nyttigt kanske och knappast något culinariskt mästerverk men väldigt gott!

Strax ska vi återvända till Dalarö o vaxxa Green Pearl.
Imorgon ska hon i vattnet och då måste hon ju va fin!

Italienska djur...

I Italien måste alla katter ha namn- och adresslapp på sig så man ska kunna skicka hem dom när dom springer vilse. En viss likhet finns mellan dem och våra konfirmander. Ekorrarna protesterar för att priset på Nutella gått upp med 4,5% sedan vi var där. Tillgång och efterfrågan, ni vet...


Alla taxar måste dessutom ha mössa för att inte frysa. De enda som trivs riktigt bra i Italien är isbjörnarna för isbjörnen är ett av de få djur som ser människorna som sin mat. Och människor finns det många av i Rom. Tur det, nu när antarktis håller på att smälta...

"Min bil är mitt vapen"

Erik blev helt chockad över detta uttryck.
Jag tycker inte det är så förfärligt.

Särskilt inte om det används då en idiotisk taxibil börjar backa in i min fil (han stannade i höger och backade in i vänster) och idioterna till fotgärnare börjar knata rätt ut i gatan eftersom de skulle ta taxin så att jag inte kan komma förbi nånstans. Om man dessutom har bråttom så är det helt klart rättfärdigat att använda uttrycket ovan.

Fast det är klart, jag kanske inte skulle ha uttryckt mig så på uppkörningen...

Utsikt

Kan utsikten från en förortslägenhet användas som ett gudsbevis?

Möjligen.

Kroppsligt förfall

Vad är grejen med  jympa??
Idag var jag på Toves medelpass och trots att jag inte gjorde en enda armhävning på tå (ja Julia, du får bli besviken på mig) så kändes det som att jag skulle dö. Såhär trött var jag:

Men jag blir faktiskt lite arg! Ska man inte kunna göra ett uppehåll på en endaste liten vecka utan att hela kroppen förfaller och armmusklerna förtvinar? Tydligen inte...

Konfirmandkonversation

Jag och konfirmandgruppen är påväg upp till stan. Tillsammans med mig går de tre konfirmandkillarna T, S och F. Vid vägen ligger en megastor (och megaäcklig) gräshoppa, en dryg decimeter lång.

Killarna berättar att de såg en sån tidigare och att de kastade en pinne på den för att få den att flyga. Tyvärr flög den rakt på F, som enligt T "skrek som en liten flicka". Härifrån löper en mycket minnesvärd konversation.

F: Jag skrek inte alls!
T: Joo, det gjorde du...
F: Neej... åtminstone inte som en liten flicka.
S: Joo, det gjorde du faktiskt...
F: Nej det gjorde jag inte. Förresten så skrek ni också!
T o S: Det gjorde vi inte alls!
F: Jomen det gjorde ni ju.
T: Jamen du skrek ju värst. Som en liten flicka.
F: Det gjorde jag inte! Jag vrålade som en man!
S: Neej, som en flicka.
F: Jag kan gå med på att jag vrålade som en man. Men ni skrek också.
T: Isåfall vrålade vi också som män...

Fem smutsiga små fingrar...

Mina naglar som överlevt en hård vecka i Italien har nu mött sin överman;
Micron Eco.

Men vad gör man inte när killens båt behöver bottenmålas??

Annorlunda matkultur...

Den största kulturella skillnaden som jag lägger märke till varje gång jag reser till Italien är faktiskt inte machokulturen utan frukosten. (Sen jag fyllde 20 har männen inte visat så stort intresse... =) 

I Sverige äter många grovt bröd med olika proteinrika pålägg -ost/skinka/salami och grönsaker och kanske därtill lite youghurt eller fil. Evetuellt kan man käka lite Gundegröt om man har något kolhydratskrävande framför sig.

Detta var min frukost i Rom:

För en gångs skull hittade jag faktiskt ost och skinka (De döljer croissanten) men brödet?! Vitt vitt vitt, gärna med socker på... I Assisi fick vi den sedvanliga vita-brödskivor-med-marmelad-frukosten. Konfirmanderna klagade i början men insåg sen att det inte var någon idé... så de köpte nutella att bre på. Till brödet får man antingen varm choklad eller söt fruktjuice.

Sugar in the Morning så att säga...


Nybakt bröd

Till alla er som känner att det är lite segt att gå upp på morgnarna:
Baka godmorgonbullar!
Mina står just och jäser i ugnen och få saker kan få en måndagmorgon att kännas bättre än just nybakt bröd till frukost. Snart ska jag iväg till skolan med min kära följeslagare Eee.

Konfirmandresa...

Under resedagarna har jag pendlat mellan pluggighet... trötthet...

stirrighet (eller är det mordiskhet?) och allmän grinighet...


Men trots att jag haft två PM och en hemtenta hängande över mig, och trots att jag sedan 01.00 inatt rest dryga 14 timmar från Italien till Sverige och trots att jag försökt hålla ordning på 30 vilda ungdomar som satte spypåsar på mitt huvud när jag ville sova har jag haft riktigt trevligt!

Allt tack vare den grymma Brgittagruppen!

Hem, Ljuva Hem

Att mötas av en nyrakad fästman som bakat en tårta och plockat vitsippor...
Det är sånt som gör att man känner sig uppskattad!


Att pappa sen tänder grillen och bjuder på en middag som slår det mesta som Italienarna kan komma på i matväg är ytterligare en faktor som gör att man förstår uttrycket "Borta Bra men Hemma Bäst".

RSS 2.0