Är lyckliga människor ett problem?

För någon dag sen fick min lillasyster hem ett brev från Friskis där de undrade om hon slutat träna hos dem för att hon köpt en ölmaskin eller börjat träna på SATS eller om hon bara tröttnat på alla positiva leende gympaledare. Jag har under den senaste tiden hört flera personer klaga över just detta; Att ledarna på Friskis är så glada och hurtiga. För att skutta omkring med ett leende på läpparna gör väl ingen glad...?

När jag började träna på Friskis kunde jag också känna lite så. Jag tänkte typ att "Dendär självgoda ledaren ligger där och smilar medans jag grimaserar och håller på att dö av trötthet under armhävningarna!" En av mina vänner varnade mig i samma veva för en viss ledares "Pernilla Wahlgren-leende" men sa att hennes gympapass var bra, så om man bara undvek att tänka på leendet gick det fint.

När jag nu går på Friskis blir jag superglad när ovan nämnda ledare har passen, och jag står antagligen och smilar lika fånigt själv. (Inte under armhävningarna dock, då grimaserar jag bara) För det är ju härligt att träna! Och om någon ler kan man väl hellre låta sig smittas av det istället för att bli provocerad och tro att personen gör det för att jävlas. Jag och vännen, som för ett par år sen varnade mig för ledaren, kom nyligen fram till att svenskar inte uppskattar glädje.

Det känns lite som att Sverige har blivit ett riktigt klagoland. När vi pratar med våra vänner ska vi helst oja oss över hur mycket vi har att göra, hur jobbig chefen är och hur dåligt kärleksliv vi har. Skitsnack och skvaller värderas högt i ett samtal men om man berättar hur glad man är över något finns risken att man räknas som högfärdig. Eller ännu värre; Tråkig. Inte konstigt att kent säljer så många skivor...

Att vara positiv är inget positivt i sällskapslivet. Om man inte har något att klaga på bör man snarast försöka komma på något, så man kan vara en trevlig samtalspartner. Själv blir jag bara matt av allt klagande.
"Gör något åt det eller håll tyst!"  vill jag skrika när människor, som egentligen har en massa att vara tacksamma över bara utgjuter sig över allt som är dåligt.

Det finns faktiskt människor som har riktiga problem, både i Sverige och i vida världen.
Vi klagar så mycket över datorer, föräldrar, plugg och jobb att vi inte märker dom.
Det måste ju gå åt rätt mycket energi åt att hitta på alla möjliga saker att klaga på.
Tänk om vi skulle lägga den energin på att hjälpa dom som har verkliga problem.
Men det är förstås lättare att fortsätta klaga...

- - - - -

Men när datan är seg; var tacksam att du har en dator!
När föräldrarna klagar: var tacksam att du har föräldrar!
När skorna är obekväma; var tacksam att du har ett par skor!
När armhävningarna är jobbiga; var tacksam att du har armar!
När det strular med kärleken; var tacksam att du fått uppleva den!
När tentaångesten slår till; var tacksam att du får möjlighet att plugga!
När chefen är jobbig och det är stressigt; var tacksam att du har ett jobb!

- - - - -

Även jag har lagt ner rätt mycket tid och energi på att klaga på klagandet i detta inlägg.
Dags att sluta med det och vara tacksam för familj, vänner, fästman, plugg och lägenhet!
Over and out
/Helena

Xtreme home makeover

För fiskarna iallafall...
Har förvånansvärt nog fått klagomål för att jag inte skrivit om mina akvarier på ett tag, så nu passar jag på! Städningen var verkligen välbehövlig. 'Före-bilderna' är ett par veckor gamla och nu när vi kom hem från vår lilla sverigetripp kunde man knappt se fiskarna för alla växter. Dessutom böt vi ut det vita gruset i vårt 40litersakvarium mot sand för att Mildred ska kunna gräva runt. Vi har också bytt lampor akvarierna emellan, så att 50litersakvariet får ett lite vitare ljus och det mindre får ett gulare. Väldigt tjusigt tycker jag det blev!

Före:                                               Efter:


Före:                                                             Efter:


Jag har en hink full mer hornsäv och musselväxter i vardagsrummet. Om nån akvarieintresserad skulle läsa det här och vilja ha lite är det bara att skriva en kommentar =)

Veckans vinnare

Dags att kora veckans vinnande motivering till fel och rätt på Irish-bilderna!
Här kommer en liten lista över rätt och fel som ni hittat på bilderna:

Fel på bild 1:

Att TITTA på (eller till och med över) irishen. (av Karin http://undrarochfundrar.blogspot.com/)
Mörker och elände (Pappa)

Rätt på bild 2:
Att dricka irishen (av Karin)
De lysande ögon, leendet på läpparna, den utsökta blonda moustagen. (Pappa)
Snorbromsen (Emelie)

Jag kan omöjligen avgöra vilket av dessa rätt och fel som är det viktigaste så jag nöjer mig med att förvånat notera Emelies vulgära och pappas mer sofistikerade uttryck för samma sak. Vidare kan jag bara hålla med Karin om att enbart tittande inte gör någon människa glad, det är handlingen som är det adekvata!

Jag vill bidra med egna förslag på rätt och fel, då alla tycks finna fel på bild1 och rätt på bild2.

Rätt bild 1
: Irishen är i sann gnostisk anda dualistiskt uppdelad och det ljusa och det mörka/kalla och varma sammanblandas på intet sätt utan irishen kan drickas så att den bränner tungan men kyler överläppen!

Fel bild 2
: Moustagen/Snorbromsen har ju helt fel färg! Alla vet väl att man inte ska färga sitt näshår i en ljusare färg än sitt hår! Vill man bli av med generande hårväxt är det enda rätta att plocka fram pincetten; Att färga bort hår är ingen bra idé.
Bild 1                                           Bild 2

Förslag på skillnader bilderna emellan har också inkommit.
Emelie tror att jag blonderat mig mellan bilderna för att vinna över Blondinbellas läsare när hon nu slutat... eller har hon börjat igen... blogga. (Hennes teori är kanske inte helt fel, som ni ser ger jag ju tillochmed skönhetstips här ovan!)

Min (och även Eriks) favoritskillnad uppmärksammade Madde http://maddepaddan.blogg.se i bästa Dr. JekyllochMr. Hyde-anda: Jag skulle säga att den högra bilden representerar dig bättre, tokig och knasig med upptåg, medan den andra ger en bild av den dystra kanske sanna inre teologen som kommer fram?

Jag utnämner härmed, i egenskap av enväldig domare, Madde till veckans vinnare!
Det märks att Madde har erfarenhet av både psykologigrejsimojs och teologi!
Nästa söndag kommer en ny bild, hoppas ni vågar gissa frimodigt då!
LOVE

Motivationstävling

Istället för gissningsbild är det den som hittar det bästa Rätt/Felet på gårdagens bilder och motiverar det snyggast som vinner denna veckas tävling! Några har redan börjat, som vanligt är släkten värst!

LOVE

The dubliner

Jag orkar inte söka rätt på nån bra gissningsbild ikväll utan den lägger jag upp imorgon och jag kanske skriver lite om vad vi haft för oss de senaste dagarna på tåget hem. Tills dess får ni nöja er med att veta att jag har det fint här i Götet och att bartendersarna på göteborgs The Dubliner sannerligen vet hur en Irish Coffee ska blandas!


Finn valfritt antal Fel eller Rätt

I Rosengård har man det inte så fett... eller?

Just som jag gissade så kommenterade min kära far det förra inlägget. Jag kan lugna er alla med att vi än så länge (trots ett ihållande regn) har det bara fint. Vi har fikat med trevligt sällskap (http://blogg.aftonbladet.se/11813 och http://emmaquestioning.blogspot.com), druckit lite vin och haft väldigt mysigt i Rosengård (som inte var särskilt skrämmande), ätit på Max med lite mer trevligt sällskap (Jonas) och tagit kvällståget hem till Skurup och Skrivarp igen (vilket var betydligt mycket läskigare än rosengård). Nu är vi tillbaka på vårt fina rum, varma och torra och ska strax krypa ner i den mysiga sängen

Vi har inga planer på att varken ta färjan över sundet eller dra till Amsterdam, så förhoppningsvis klarar vi oss bättre än Billy i Gyllene Tiders visa. Däremot har vi två enkla biljetter till Göteborgs central som är giltiga imorgon.

Om allt vill sig väl och bussen ämnar komma i tid vilket tydligen hör till ovanligheterna här (idag var den en kvart sen så vi missade tåget till Malmö och fick fördriva en timme i metropolen Skurup) och Erik lyckas slita sig från sin senaste beundrarinna (som utsett mig till sin största konkurrent och attackerar mina tår så fort hon får chansen) så skriver jag nästa inlägg från Sveriges solsida.
Håll nu tummarna att det går vägen!

Här kan ni se Eriks beundrarinna som heter Tindra

Två enkla biljetter till Malmö central...

Fattar du vad det handlar om?


Malmö by night                                    Vårt tjusiga rum

Vad det var!

Trots ihärdiga försök att klura ut vad söndagens bild föreställde (Petter sökte tillochmed igenom vår trea i värsta CSI-andan) så har ingen lyckats gissa rätt! Måste säga att jag är lite missnöjd med att ni inte vågar er på att skriva i kommentarsfältet utan frågar på msn istället. Är ni rädda att jag ska sluta älska er om ni skriver fel eller?

Om man kollar vilka det är som vågat gissa (fel) så är det ju faktiskt mest släktingar, som kanske känner sig säkra på min aldrig sinande kärlek... Jag kan säga att jag själv gissade att det föreställde baksidan av en tvättmaskin när Erik visade mig bilden, så ni som gissat på gardinstänger, krukor, snorklar och lampor behöver inte känna er dumma =)

Här kan ni iallafall se vad bilden föreställde:

En hårborste!

Hoppas att ni blivit lite mer frimodiga till nästa veckas bild!
Jag älskar er även om ni gissar fel!

Ny Dag - Nya Slag

Idag har jag njutit av min nyvunna ledighet (hemtentan lämnades in igår, och även om jag borde börja skriva på min uppsats så är det inget som säger att jag gör det) Jag tänkte istället ta en liten långhelg med min älskling, bidra till SJs budget och motverka växthuseffekten. Malmö och Göteborg tänkte vi besöka under de närmaste dagarna och vi hoppas på trevligt sällskap, god mat och sköna hotellsängar!

För ett par timmar sen var jag återigen på FriskisKi Box. Denna gång var jag dock inte där i egenskap av värd, utan som vän och boxkamrat till Petter. Det var faktiskt första gången jag boxades med nån jag känner sedan innan, och det var grymmt! Något som däremot faktiskt inte var så grymmt var passet.

Jag minns hur jag, efter mitt första Boxpass på 55 minuter, knappt orkade gå hem och var alldeles ledbruten dagarna därpå. Nu var det inte ens särskilt jobbigt. Det var trevligt och roligt, men efter att ha gått på 85minuterspass de senaste veckorna kändes dagens 55minuterspass lite som nybörjarsex.
Över innan det började så att säga.


Men jag klagar inte.
Jag tolkar det som att jag fått muskler och kondis.
Inte helt fel!

This Picture...

Jag kan meddela att ingen har gissat rätt på veckans bild ännu, så jag har beslutat mig för att släppa svaret på torsdag (vid lunchtid) istället. Ni kan få ledtråden att Karin är längst ifrån och Emelie är närmast storleksmässigt...
Kom igen och gissa nu!
http://www.youtube.com/watch?v=K6HHKlIJEjs

Hoooney, I'm home!

De senaste fyra dagarna har jag tränat tre gånger, ätit middag borta två gånger, tagit två promenader och varit i kyrkan och på kör en gång vardera. Det märks verkligen att jag har hemtenta!

När man kommer hem blåslagen efter ett boxpass och ens fästman kämpar med sin egen hemtenta är det skönt att åtminstone någon visar att den har saknat en!
 
Mildred har nu också lärt sig att äta mygglarver direkt ur handen!

Jag vill bara poängtera att jag och Mildred har ett fullständigt platoniskt förhållande.  Vill ju inte riskera att bli misstolkad som vissa jordbruksministrar...

Vad är detta?

Förra veckans bild var uppenbarligen superenkel, men kan ni komma på vad detta är??
Det är dansgrisen Erik som tagit fotot.

Svaret kommer, som alltid, på tisdag!

Yes sir, I can boogie...

Eller kan jag?
Var just på medelpass med Constantin på Friskis och insåg hur totalt okvinnlig jag är! Det var inte ens ett riktigt danspass, men ändå lyckas jag trassla ihop mina ben på dom få kombinationer som Constantin hade med i passet. För att inte tala om att hans höfter svänger ungefär tio gånger mer än mina.

Vad hände med fördomen om att män inte har koordinationsförmåga och att kvinnor är sensuella på dansgolvet?

För övrigt kan jag berätta att mina märkliga drömmar har mött sin överman.
I morse berättade Erik för mig om hur han drömt om pyramider och om malar som åt upp hans sko. Han hade också drömt att han var en tillfångatagen gris som var tvungen att klä ut sig till en lättklädd dansande grisprinsessa.

Det känns som att dagens tema är dansande män.

Katastorfala Omslag

Jag måste tyvärr skriva hemtenta och hinner inte skriva nåt här, men om någon av er vill läsa något komiskt denna lördagkväll kan ni bara klicka på följande länk: http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Tankar om Etik och Feminism

Varför får jag dåligt samvete när jag måste spola ner en döende guppy i toaletten, men inte när jag steker tre hokifiléer till middag? Guppyn var ju döende när den spolades ner = Jag minskade lidandet. Hokifisken var antagligen frisk och levande när den fångades = Jag ökade lidandet.

Är jag då inte en fruktansvärt oetisk människa?


Varför sitter jag på en underbart vacker mässa och irriterar mig över att prästen kallar Gud för Herre och Härskare? Feminister anser att kvinnor kan få problem med sin relation till Gud på grund av det patriarkala gudsspråket, men jag hade aldrig något problem alls med att Gud kallades för Herre och Härskare innan jag läste deras böcker.

Är det då inte feministerna som har gett mig problem?

No Milk Today

För mjölken är slut...

Istället fick vi dricka vin till maten som bestod av en grymm kok-ihop-fiskgryta med ris. Eftersom jag vet hur jobbigt det är att komma på vad man ska laga till middag tänkte jag ge er ett förslag: Laga detta!
Det tar 20 minuter och är svingott!

Middag för 2 pers eller middag + matlåda för en ensamboende =)

Du behöver:
2 dl. basmati ris
400 g. fiskblock
Lite fryst spenat
100 g. fetaost
En litet paket grädde
Salt, peppar och fiskbuljong
Tomater

1. Sätt 2 dl. ris och 3,5 dl. vatten att koka i 20 minuter (skölj riset innan så det inte klibbar!)
2. Skär upp fiskblocket i småbitar. Salta, peppra och stek det på hög värme
3. Släng i lite spenat och fetaost i stekpannan
4. Häll på grädden
5. Lägg i en halv fiskbuljongtärning
6. Låt småkoka tills riset är klart och skär upp tomaterna medans det kokar

Serveras förslagsvis med kallt vitt vin och trevligt sällskap. Och Truffes till efterrätt.

Vad Hemtenta Innebär

Hemtenta innebär att man går runt i pyjamas hela dagen och kommer på att vad som nog behövs för att komma igång är ett varmt bad.
Hemtenta innebär att man sitter och stirrar på dataskärmen där worddokumentet är öppnat och väntar på att fråga 1b) ska besvara sig själv.
Hemtenta innebär att man läser andras bloggar och söker på allt möjligt på blocket bara för att slippa skriva i nyss nämnda worddokument.
Hemtenta innebär att lyckan över nya fiskyngel blir större än någonsin eftersom man då har en anledning till att sitta och stirra in i akvariet för att få syn på dem.
Hemtenta innebär att man lägger en stor del av dagen på att fundera ut vad man ska äta för gott till middag, men inte hinner laga den eftersom man inser att man slösat bort hela dagen och måste skriva.

Jag hatar dig, hemtenta.

Vad det var!

Det var visst en ganska lätt bild denna vecka eftersom både Johanna (http://blikvar.blogg.se) Kakan och Emelie lyckades gissa rätt på första försöket! Eller är det bara så att ni som läser denna blogg oftare är inne och ser fulla tvättkorgar än ute i naturen och tittar på svamp och lingon?

Originalbilden:

Nästa vecka blir det nåt svårare kan jag lova!

Vad är dethär?

Veckans bild har tagits av Erik och ser ut såhär:


Vad tror ni att det kan vara för något?
Svaret ges på tisdag!

A time to gain...

Hela kvällen har varit en tid att spela monopol med mina vänner.
Därför blir hela natten en tid för plugget jag inte gjorde ikväll.
The Byrds har sannerligen sammanfattat det väl:

To everything
There is a season
And a time for every purpose, under heaven

A time to gain, a time to lose
A time to rend, a time to sew
A time to love, a time to hate
A time for peace, I swear its not too late

Jag och Erik vann faktiskt monopolrundan!
Därav överskriften.

Super 80's

http://nanok.com/aha/

Too much books will kill you...

Jag spenderar mina dagar med att läsa. Är det inte religionsfilosofi så är det skönlitterära böcker som vi ska analysera eller artiklar att skriva PM på. Dessutom ska min uppsats handla om etik i ungdomsböcker, så jag har ett gäng lättlästa men ack så tragiska böcker att ta mig igenom.

Sen när började alla ungdomsböcker problematisera psykisk sjukdom och dåliga relationer till föräldrarna? Jag har för mig att alla ungdomsböcker som fanns att låna på Nyboda skola handlade om kärlek och sex...
Eller var det bara jag som valde ur fel hylla??

Anyway... Alla dessa böcker gör att mina drömmar nu för tiden behandlar avhoppade skolor, konstiga lärare och örnar som rövar bort barn. Jag tyckte nästan bättre om Doom-drömmarna...

Inatt skulle jag börja på gymnasiet. Jag blev superbesviken när jag märkte att det tydligen var Haninge Fria jag skulle gå på (I min dröm hade jag just gått ut högstadiet som också var Haninge Fria) så jag gick till min lärare och klagade. Min lärare var Jonas Holmstrand. (I verkligheten är en av mina absoluta favoritlärare på Uppsala Universitet) Denna natt var han dock helt oresonlig och tyckte att  om jag var så omotiverad att jag inte ville gå på Fria så kunde jag lika gärna hoppa av gymnasiet helt...

Så jag sa upp min plats där och skulle just gå ut när jag träffade Hedvig (som i verkligheten gick i min gymnasieklass) och fick reda på att hon skulle börja på skolan som jag just lämnat. Det var ju typiskt eftersom jag faktiskt kunde ha tänkt mig att gå i samma klass som henne. Ännu värre blev det när jag träffade Daniel från praktiken som berättade att också han skulle läsa på Haninge Fria... Själv skulle jag som sagt förbli helt obildad eftersom Jonas Holmstrand hade vägrat låta mig ansöka till nåt annat gymnasium.

Nåväl. Jag, Hedvig och Daniel började iallafall gå bort längs ett järnvägsspår till en äng. Jag var först lite orolig att vi skulle bli överkörda ifall tåget kom, men Daniel visade att spåret som vi gick på bara var av trä (?) och att det "riktiga" spåret av järn gick en bit längre bort. När vi kom till ängen fick vi syn på en örn som hade vingar och var brun och tjusig men en mun som en muräna. Jag drog förstås fram kameran för att fota den, men när den såg blixten blev den helvild och dök ner mot mig som att den skulle röva bort mig...

Och plötsligt var där en hel hög med engelska Bobbys som stod och sjöng något.
Drömmen blev en enda röra och sen vaknade jag...
Puh...

All You Need is Love

Om ens kille skulle råka ha huvudvärk kan man ju alltid kramas med sin söta klogroda.

Finns det någon som är bättre på att slappa än vad hon är?


Jag inser att jag skrivit väldigt mycket om mina akvarier på sista tiden, men när det står ett just brevid databordet dras blicken lätt dit...

Vad det var!

Som vissa visste så gjorde min söta fästman lingdonsylt i helgen. Det var alltså kokande lingon på veckand bild, just som Karin http://undrarochfundrar.blogspot.com, Agneta och Pappa skrev! Fast om man, som dom, hade koll på våra helgaktiviteter så var det ju, som pappa skrev, knappt värt ett ruttet...!

Andra bra gissningar var kokande jordgubbssylt, socker och coca cola.

Nästa söndag får ni alla en ny chans!

Och även om det inte ser så kulinariskt ut (Bilden för väl snarast tankarna till Magnus Ugglas Jag mår illa; "då lägger jag en pizza och går ut") kan jag meddela att det blev supergod sylt!

Baby Boom

"Och redan samma dag som den första kom,
så börjar tanten be om mera rom..."

Magnus Uggla
verkar ha full koll på hur det går till i ett akvarium.
Skönt att man slipper byta nerspydda tröjor på Platys iallafall.

Nu har vi samlat in elva yngel och jag vågar inte tänka på hur många Goliat har satt i sig. Läste någonstans att Platys kan få uppemot åttio yngel åt gången, och Goliat börjar se oroväckande fet ut.

En annan som är fet är vår dräktiga guppyhona Greta. Nu kan det inte dröja länge förrän platyynglen i akvariet får sällskap av småguppys.

Ännu en som äter för glatta livet är vår nyss införskaffade guldmal Mandolin.

Tror ni Anna Skipper har tid för en ung, hälsosam kvinna med överviktiga fiskar?

New fishes on the block

Här kommer anledningen till den sena uppladdningen av veckans bild:
Sju snygga platys flyttade in hos oss sent igår natt.
Vi fick dem när vi köpte ett extra akvarium för yngel. 
 
Dessutom ingick den tjusiga guppyhanen Goliat som har blivit Gretas främste uppvaktare.

En liten minigroda som heter Mildred bor numera också hos oss samt två platyyngel som följde med sina föräldrar. Redan imorse började en av platyhonorna yngla av sig och nu har vi sex småissar i en yngelkasse! Tur att vi köpte ett extra akvarium!

Malen Mandolin samt några guppyhonor fick införskaffas för att hålla balansen i akvarierna.
De simmar precis brevid mitt databord i hallen.
Tror ni jag pluggar mycket?


Vad är detta?

Jag skulle förstås lagt upp en gissningsbild igårkväll, men på grund av ett oväntat akvariebestyr (som ni kommer få höra mer om i nästa inlägg) så hann jag inte. Här kommer den!

Vad är detta?


Eftersom jag var sen med uppläggningen kommer svaret inte förrän på onsdag förmiddag!
Love

With a little help from my friends...

Vissa dagar är det faktiskt värt att ha facebook.
Exempelvis var det väldigt värt nu i veckan. Jag fick ett mail av Ben i vilket han skrev:
"Am living in Wimbledon and have a spare room with your name on it.
Please come back to London whenever you can..."

Jag och Ben träffades i Bad Gastein i februari 2004 när jag kinesade hos Linda som var där och säsongade.

Vi bytte mailadresser och när jag kinesat färdigt hos Linda dröjde det inte länge förrän jag och Erik åkte till London och kinesade hos Ben.

London var grymmt. Vi såg Fantomen på operan,  gick på ungdomsmässa, åt på en spännande pakistansk restaurang och hemma hos Bens söta föräldrar. Hela tiden bodde vi hos Ben i hans tjusiga radhus. Tyvärr matade vi ekorrar lite för länge i St:James park och missade flyget hem, men vi flög med Ryan Air, så de nya biljetterna var inte så dyra!

Ben har varit ute och rest världen över det senaste året, men nu är han hemma i England och plötsligt känns det angeläget att besöka London igen.

Är det inte så att livet går ut på att ha vänner spridda över världen så man har en anledning att resa?

Fina fisken

Våra snyggingar Gandalf II och Gimli II

Våra hjälpredor Molly och Malcom (Molly är mörk och sitter ovanpå snäckan)

Och så har vi söta platys och kejsartetror som är för lika för att få namn.

Och förstås Greta, Gloria och Gilda som är Gandalf och Gimlis groupies.
Ursäkta dom suddiga bilderna, dom är lite vilda!

How to Make a Fool of Yourself

1. Se till att du är den som varit på toaletten sist och glömt att stänga av vattnet när du tvättat händerna. Lägg dig och läs en stund och glöm bort att du var på toaletten. Gå efter en kvart in på toaletten igen och upptäck det rinnande vattnet. Gå ut i köket där din vän och pojkvän sitter och pluggar. Fråga vem av dem som var på toa sist, och varför den personen inte stängde av kranen efter sig.
Känn dig lite dum när dom försiktigt påpekar att det var du själv som senast var därinne.

2. Försök prata när du är hos tandläkaren. Ett extra bra tillfälle kan vara när du är bedövad i hela underkäken på grund av att du ska laga båda visdomständerna. Vill du göra det med ännu större finess så tar du tillfället i akt när du har tre olika instrument plus två bomullstussar instoppade i gapet.
Känn dig lite dum när tandläkaren inser vad "Gggahh Gäähh Gähääh" syftar på och med lugn röst säger: "Nejdå, det är ingen spruta".

3. Glöm bort att ta av dig dom käcka blå skoskydden när du ska gå från tandläkaren. Ha gärna på dig skoskydden hela vägen ner till Farsta Centrum. Le lite trevligt åt alla som tittar på dig. Missförstå den stackars mannen som på bruten svenska försöker förklara ditt misstag. Säg "Ahaaaaa" och försök att låta bli att rodna när du inser att han två gånger har sagt att "Det kan vara lätt att glömma skorna ibland".
Känn dig lite dum och le ursäktande åt alla som går förbi när du tar av dig skoskydden och slänger dem i närmaste soptunna.

Om du inte skulle känna dig dum nog efter att ha prövat detta så kan du alltid försöka förklara för kassörskanIca att "Bravos juice ska kosta 10 kronor för jag får ert "veckobrev". Med bedövad underkäke och tunga.
Great success!

RSS 2.0