Vad är grejen med kollektivresenärer?

Hur kommer det sig att vuxna män och kvinnor blir till små barn som vill slå varandra med spadar i sandlådan så fort dom kliver på en buss?

Jag går på en stadsbuss och ska åka ganska långt. Eftersom alla sittplatser är upptagna sätter jag mig på avlastningshyllan bakom första sätena. En östermalmskärring kliver på bussen. Då hon har varit och handlat i två fashionabla småpåsar som hon inte vill ställa på golvet säger hon uppfodrande: Dendär platsen är till för väskor och påsar! Jag frågar henne vänligt om det inte är lättare för henne att bära dom än det är för mig att stå? Tillbaka får jag ett argt fnys! men hon lämnar mig ifred och nöjd kan jag sitta kvar på bussen.

Jag går halvsovande på buss 813 på väg till skolan. När jag kommer på så blir jag tillbakasliten av en arg äldre dam som skriker (jag har hörlurar på mig och tyvärr lyckas hennes gälla stämma ändå tränga igenom min musik) att Du ska minsann lära dig hyfs och stå i kö som alla andra! Vi är typ tre pers som gått på bussen, så jag har missat att fundera tillräckligt mycket över vilken ordning vi som väntade på bussen kommit... Nåväl jag frågar kärringen om det känns jobbigt för henne och sen somnar jag på bussen... men jag undrar vad hon har för rätt att väcka mig ur min halvslummer på väg till skolan?

Jag sitter på tunnelbanan på väg hem. En kanske 17årig tjej sitter mitt emot mig. Hon lyssnar på musik som läcker ut ur hörlurarna, men inte så mycket att det hörs när tunnelbanan åker. En äldre man sätter sig brevid och börjar gorma högljutt och försöker kräva att Nu är det du som flyttar dig eller så stänger du av domdär! Tjejen vägrar! Jag älskar henne! Mannen blir ännu otrevligare och går på om hur ohyfsade ungdomar är nu förtiden. Hon ger blanka fan i honom och lyssnar på sin musik, och karln börjar väl märka att de flesta av oss på tunnelbanan tycker att han är jobbigare än tjejens musik. Han bökar sig ut, trycker till tjejen lite på vägen och sätter sig i andra ändan av Tunnelbanan. Revanch!

Jag sitter på direktbussen från T-centralen. En man sitter bakom mig och ännu en kommer för att sätta sig brevid honom. Tydligen har den sittande mannen lagt sin väska på stolen brevid, för den stående mannen börjar gorma om hur otrevligt det är med folk som tar upp sittplatser med väskor. Den sittande mannen plockar bort väskan, och den andre kan sätta sig, varpå han som sitter innerst vrålar: MEN DU KAN JU FÖR FAAN INTE TRYCKA IN MIG I FÖNSTRET!!!! Som svar får han: MEN DÅ FÅR DU VÄL NÖJA DIG MED EN PLATS OCH INTE EN OCH EN HALV!!!
Halva bussen vänder sig om och konstaterar att den inre mannen är faktiskt inte så förfärligt tjock som vi hade väntat oss...

Jag sitter på buss 873 på väg till Gullmarsplan. Vid Norra Sköndal kliver en äldre man på bussen. Framför mig sitter en latinamerikansk kvinna och läser tidningen. Mannen säger åt henne, ganska strängt, att flytta in. Kvinnan ursäktar sig och säger att hon gärna vill sitta ytterst, men att mannen gärna får sitta vid fönstret. För att visa sin goda vilja ställer hon sig upp för att låta mannen sätta sig innanför henne. Mannen sätter sig på hennes plats och vägrar sedan låta henne sätta sig! Jag hör inte vad han mumlar för oförskämdheter, men kvinnan ser ytterst stött ut och sätter sig två platser längre bak (för det är inte ens platsbrist på bussen) När hon kliver av bussen frågar jag om hon är okej, varpå jag får svaret: Jag mår bra, han är bara så fruktansvärt olycklig!



Hur många olyckliga människor har vi i Sverige?
Och varför åker alla kommunalt?

Nya grannar?

Idag ska min vän Julias kille titta på en lägenhet som ligger vägg i vägg med min!
Hur grymmt vore det inte om dom ville köpa den?

Då kunde vi baka scones på lördagmornarna och gå över med!
Och så kunde vi låna socker om man hade råkat glömma att köpa nån gång!
Och om man skulle resa bort kunde vi vattna blommorna åt varandra!

565193-12

Nu håller vi tummarna allihopa så den inte stiger mer i pris!
(Och om någon tycker att min dress på bilden inte är för käck kan jag säga att det var på 80-talet, det var inne då!)

Ängeln Lucy


Det var en gång en väldigt väldigt gammal själ som fanns hos Gud... den ville så gärna få komma tillbaka till jorden igen, fast Gud sa åt den att den inte skulle hinna leva ett helt liv...
Men själen tjatade och tjatade och tillslut lät Gud den födas som en liten hund!


Det var den gladaste och busigaste hunden av alla eftersom själen var så glad att få vara på jorden igen! Och den spred så mycket kärlek den bara kunde eftersom den visste att den bara hade en kort tid på sig. Men tyvärr kom den dagen när Gud var tvungen att kalla tillbaka den och då blev alla som lärt känna den lilla hunden väldigt lessna...


Men ändå så var det ju bra att Gud hade låtit själen komma till jorden en sista gång innan den fick stanna i himmelen, för det var så många som hade blivit glada av att få träffa den.



Lucy, du är för alltid en grymm hund!
Vila i frid, vi ses!


Veckans person

Idag var jag på spex med min supersöta lillasyster!
Det var dödskul och jag är så glad att jag får va med på jippona i hennes skola trots att jag inte öppnat en mattebok sen gymnasiet... Därför utnämns hon härmed till veckans person!image12
Och motiveringen... 
-Hon är kul å snygg å smart å...
-Fräsh?
-Underbar! Och hennes ögon, och vilket hår!

Prostitution

Måste ju vara något av det konstigaste som finns.

Det allra märkligaste är att det är ett av världens allra äldsta "yrken" trots att det makes no sence.

Det finns ju dom som mycket väl skulle kunna få sig ett ligg men som ändå söker sig till hororna, vilket förstås är märkligt, men tänk egentligen hur skummt det är att en man eller kvinna som har svårt att få till det kan köpa sig intimitet.

Jag är verkligen jättejättemycket för mänskliga rättigheter och varje individs obegränsade värde, men nån stans måste väl Darwin ha någon talan.

Sex for the fittest låter väl bra?

Och nu menar jag verkligen inte att exempelvis människor med funktionshinder inte skulle få ha sex, för jag gläder mig verkligen supermycket om dom får till det.

De som skaffar sig partners på "vanligt" sätt får gärna ha hur mycket sex dom vill för min del hur dom än ser ut eller beter sig.

Det jag tycker är så konstigt är att det i vissa länder inte ses som något märkligt att de som annars ratas kan köpa sig en människa och göra vad som helst med.

Det, om något, borde väl vara något som regeringsmän skäms över? Att packet som inte får ligga någon annanstans ligger med landets befolkning.

Ledarna för Thailand, Vietnam, Tyskland, Holland, Sénegal och alla andra länder där prostitution sker öppet måste väl inse att det inte är en merit för dem att folk som inte får tag i annat sex söker sig dit?

Får man inte till det på vanlig väg så får man väl klara sig utan.
Eller?


Jeopardy:

Svaret: Ett påhitt som vart tredje år genomförs på Kungliga Tekniska Högskolan som får unga män och kvinnor att spendera 2500 riksdaler av studiebidraget och en vecka med att bygga ihop bilar med soffor, tigrar, varttenrutchbanor eller skräp med skräp, på ett byggområde med en och samma dansbandsdänga malandes i högtalarna från klockan 06.00 på morgonen till 18.00 på kvällen för att sedan tåga genom stan insmorda i svart färg, läderkläder eller overall en dag när alla andra har så lite som möjligt på sig!

image3
(Okej, vissa hade badkläder!)
image4
(Nåt för dig, Julia?)
image5
Systra mi var en av byggarna!
image10
Har ni funderat färdigt?
image9
Frågan: Vad är Quarnevalen?





Som god storasyster spenderade jag min lördag som åskådade och BRUXförsäljare när paraden gick av stapeln(för att täcka de 2500 som min stackars syster spenderat på bilar, soffor och öl), och jag har efter lördagen ännu en fråga:
Är det värt att börja på KTH för denna vecka?
image11
Åh, du gör mig galen....










Svar: Möjligen...


Fågelbajs i mina Cornflakes

I lördags hände något märkligt som fick mig att bestämma mig för att starta denna blogg. Jag är väldigt osäker på ifall jag alls kommer att uppdatera den, men för tillfället "jobbar" min kära fästman sent och det jag borde använda tiden till är att försöka få min uppsats som ska in om en vecka, och som saknar minst 20 sidor, att bli färdig. 
Så: Jag väljer att blogga.

Det märkliga som hände i lördags var att en liten blåmes som av okänd anledning bygger bo ovanför min balkongdörr varje vår råkar flyga in i lägenheten. Bara detta är ju rättså ovanligt. Min kära är ute och sätter segelbåten i sjön, och han är vanligtvis den som löser sånahär småjobbiga situationer när jag får panik.
Så: Fågeln får panik

Den försöker ta sig ut genom köksfönstret som är stängt. Jag får panik. Fågeln bajsar på fönstret och på min blomma på försterbrädet. Jag börjar febrilt kämpa för att hinna plocka ner alla blommor för att kunna öppna fönstret och släppa ut den stackars mesen. Det tar för lång tid. Fågeln försöker flyga ut genom en av mina tavlor istället. (den är rätt stor och är en stockholmsvy, så man kan ju förstå den stackars fågelns misstag)
Så: Jag får ännu mer panik, jag vill ju inte ha fågelbajs på tavlan...

Jag kämpar vidare med mina blommor och undviker att få fågelbajs på händerna. Fågeln sätter sig på mitt Cornflakespaket (enkilosförpackning, är man en fattig student så är man) och tittar intresserat på mig.
Så: Jag känner mig lite lugnare, snart kommer jag kunna öppna fönstret...

Just när jag fått upp fönstret bestämmer sig den lilla blåmesen för att flyga ut genom samma väg som den kom in, genom balkongdörren, istället för genom mitt nyöppnade fönster. Fågeln är ute och där står jag med mitt öppnade nerbajsade fönster, blommor i hela köket och ser att fågeln inte lämnade mina kära Kellogs obefläckade. Likt Royal Airforce har den slutfört sitt uppdrag med bravur. Varken Dresden eller mina stackars Cornflakes hade en chans. Underbart!
Så: Nu återstår att lägga ut mina surt förvärvade Kellogs i föräldrarnas trädgård så att mesens artfränder får glädje av dom. 

Mental Note to Myself:
Ha färre blommor i köksfönstret
Öppna inte balkongdörren annat än vid brand
Stäng Cornflakespaketet
image1
Nu har min man kommit hem, vi får se om det blir nåt mer här!
Ta det lugnt och akta er för blåmesarna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0