Juli 10, 2010

Vid pennan: Petter.
Sträckan Stockholm Central - Västervik avverkades på fyra timmar i buss, ungefär 150 timmar snabbare än Green Pearl. Hah! Helena och Erik väntade nere vid gästhamnen, klara för avfärd. Green Pearl må vara mysig men stor är hon inte, minst en halv mast kortare än genomsnittet. Vi lämnade Västervik vid fyratiden och satte segel mot Gutviken. Vinden var fortsatt sydlig och frisk och vi fick reva storseglet för att klara av en kort sträcka på (nästan) havet.
Runt halv åtta hade vi kommit ner till rätt vik. Vinden avtog och vi gick sista timmen för motor. Den lilla vind som fanns var varm, man kunds fråga sig vilket tropiskt land man kommit till. Svaret var Småland.
Till middag bjöds pasta med parmaskinka, broccoli och fetaost, ackompanjerat av vuvuzelas. Så klart.
Att sova i riktiga sängar uppskattades av Helena och Erik, jag kan väl anta att jag kommer sakna en säng om en vecka.
Idag har vi legat nere på badstenen, läst, skrubbat däck och badat. Vi tog även en sväng i motorbåten för att kika på farmors barndomshem, Dagsbo. Till lunch åts pannkakor, mums!
Lite magiskt ljus
Snedsegling är kul
Off into the sunset
Pärlan vid badstenen
Mmmmmm sommar
Working hard or hardly working
Pannkakor!!!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Det ser najs ut det där. Själv smälter jag bort här i Stockholm. Kan rapportera att strömavbrottet gick över. Glassen i frysen var dock så illa däran att den behövde avlivas... 'Down the hatch' som man säger på sjön ;)

2010-07-13 @ 21:14:44
URL: http://wackywombat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0