Logg 7/7 Arkösund-Laxvarp

Nu med bilder!

Väder: Sooool Vind: V Mat: Gulaschsoppa och grillat

Helena vaknade 07:52 denna vackra morgon -tidigare än alla andra dagar på seglatsen.
Det var mycket lägligt för klockan 08.00 skulle nämligen en dam komma till gästhamnen och sälja färskt bröd. Utrustad med Eriks plånbok gick hon alltså ur ruffen och återvände med nybakta frallor och vaniljbullar åt sig och sin fästman.
Våra kökshanddukar matchade marinans färger, mycket chict!

Efter frukost slängde vi sopor, handlade och hämtade våra frysklampar på Livs, gick på toa, fyllde på sötvatten och bensin och kopplade loss alla elsladdar. Sen kastade vi loss och fortsatte vår resa söderut på havet.

Till en början hade vi bra västlig vind, men efterhand avtog den och när vi kört spinnaker ett tag dog den helt. Här kan ni se Erik byta segel.
Det blev riktigt varmt i båtenför solen sken från klar himmel, så Helena beslöt att ta ett dopp. 
När Erik skulle hjälpa henne upp i båten råkade han tappa greppet så hon föll i vattnet igen med ett litet skrik och når han på nytt skulle hjälpa henne upp märkte han att en säl kommit till deras undsättning -bara några meter bort kikade den upp ur vattnet och undrade om hjälp behövdes.

Vi klarade dock av att få in alla (utom sälen) i båten själva och vår nya vän simmade runt båten lite innan den gav sig av på nya äventyr. Nu friskade dessutom vinden i, spinnakern byttes mot vanligt försegel och vi höll 4-5 knop när vi först siktade mot Hävringen och sedan mot Svarta Utterklabben. Under seglingen tillagades en Gulaschsoppa, så när vi kom in bland skären kring Fångö var vi mätta och belåtna.

Efter att ha spanat in olika öar beslöt vi att lägga till vid Laxvarp, en mycket vacker ö med arga små fåglar på. Dessa gjorde sitt bästa för att stjäla vår middag; grillat med färskpotatis, men de lyckades inte.

Efter en god middag var det så dags att borsta tänderna och krypa till kojs.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0