Logg 6/7 2010

Ni får ursäkta de mörka bilderna, men min kamera kan faktiskt inte göra nåt åt regn, moln och motljus även om den är väldigt bra...
Vi vaknade vid halv tio efter en lite regnig natt (men Pärlan höll tätt!) Frukosten intogs i ruffen då världen utanför var alldeles för blöt. Vi satte kurs mot Oxelösund och gav oss av, beslutna att återigen ta 'havsvägen', vilket gick både bra och fort.

Till och med så fort att vi struntade i Oxelösund och bestämde oss för att satsa på Arkösund istället. Det var nog tur, för när vi såg Oxelösund från havet såg det inte så charmigt ut...

Och tur var det också för ungefär halvvägs till Arkö stötte vi på (dock inte fysiskt) sälkolonin vid den lilla ön (egentligen stenarna och bränningarna) Torsken.
(fåglar till vänster, sälar till höger)
Vid Torsken dog dessutom vinden helt så vi kunde i lugn och ro spana in cirka 16 sälar och sälungar som medans vi åt en formidable Mexicanasoppa med extra nudlar.
Sedan satte Erik paddeln i vattnet för att inte skrämma sälarna med motorljudet (vinden var fortfarande död) och tog oss en bit bort från sälarna.
Tre av sälarna förstod dock inte poängen med välgärningen, utan simmade efter vår båt och undrade vad Pärlan var för en stor och konstig säl... så tillsist startade vi motorn ändå.
Med hjälp av den puttrade vi så sakteliga in mot Arkö. På vägen såg vi sisådär 20-30 andra sälar som slöade på klippor och badade trots att solen inte tittat fram alls under hela dagen.
Väl framme i Arkösund flörtade vi med personalen på Livs så de förvarar just nu ett antal frysklampar åt oss i sin frys. Vi ligger i en gästhamn med både el, toaletter och duschar och sötvatten, vilket vi utnyttjar fullt ut. Green Pearl är båten näst längst till höger.
Tyvärr stängde puben 22.00 och ingen på dethär stället verkar fatta att det är fotbolls-VM, så matchen fick vi se på webb-TV i båten. Mätta i magen och nyduschade är det nu dags att pallra sig upp till gästtoaletterna, skrubba gaddarna och krypa till kojs.

Kommentarer
Postat av: Tess-Angelica:

Vad härligt ni verkar ha det! Kan du inte lägga upp typ en liten karta/sjökort där ni ritar ut resvägen eftersom? Skulle vara jättekul! Häftigt med alla sälar!! Hur länge har ni tänkt vara ute??

Kramar till er båda! <3

2010-07-08 @ 01:21:43
URL: http://tessangelica.blogg.se/
Postat av: Emelie

Ni såg ju fler sälar än jag såg på skansen! Och de jag såg stack bara upp huvudena för att äta. Tror inte att fenomenet VM har nått Arkösund, det var i alla fall bra att de hade el!



Puss!

2010-07-08 @ 10:53:53
URL: http://wackywombat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0