Logg 5/7 Skvallerhamn-Kvinnoholmen

Väder: Sol Vind S/S/V Mat: Bullens Busvädersgryta och Pyttipanna
Denna morgon åt vi gruvknalle som vi köpt på Utö till frukost.
Sen tog Erik ett dopp, vi båda utnyttjade öns faciliteter (spaden användes alltså inte!) och Erik rakade sig för att få en jämn solbränna.
Vi kastade loss och la kurs mot Landsort, men när vi nått en bit ner på Öjas östra sida blev både vinden och Helena lite trötta, så vi genade norr om Öja istället för söder om. Landsort Bredskärs fyr får vi titta på en annan gång!
När Öja passerats vaknade både Helena och vinden till igen och vi seglade ut på havet istället för att följa farleden som alla andra.
Tyvärr var GPSen en smula död, så diverse grynnor undveks enbart tack vare Helenas skarpa blick. Som tur är har Erik å sin sida ett skarpt intellekt och han lyckades tillslut överlista datan tillslut. Här är han på en båt, som Leo!
Med GPSen till hjälp gled vi in mellan skären framför Hartsön och la till vid den fantastiskt fina kvinnoholmen vid fyratiden.
Just dessförinnan hade vi avnjutit Bullens Busvädersgryta så vi hann bada, mysa i solen och kolla sjökorten innan det var dags för dagens andra mål; Pyttipanna på grillrester.
Erik hann svabba däck medans Helena agerade köksslav så nu är vi båda förjänta av den mjuka pepparkaka som gräddas i bullugnen på spritköket.
Imorgon är planen att åter ta sig till civiliserade trakter, närmare bestämt Oxelösund, där vi hoppas finna batteriladdare och sötvattenduschar.
6/7
(Med facit i hand kan vi meddela att vi kom länge än Oxelösund, vi hann förbi ett sälskyddsområde och spanade in minst 40 sälar och nu befinner vi oss på Arkö. Om det får ni läsa imorgon, för nu kallar puben och fotbollen)
H&E

Kommentarer
Postat av: Emelie

Show me sälsafari!

2010-07-07 @ 11:16:37
URL: http://wackywombat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0