GO WESTervik Logg 3/7-2010 Ornö-Dalarö-Långgarn

På begäran kommer bLoggen att uppdateras igen under vår seglats Ornö-(förhoppningsvis)Västervik-Ornö, men varje  inlägg kommer en dag för sent eftersom vi inte är poetiska nog att skriva två loggar, utan skriver av loggboken. Kanske kommer en bild eller två också.

Alltså: Logg 3/7 2010
Väder: Sol Vind: S/O Mat: Soppa och baguetter med getost

Vår första långsegling med Green Pearl påbörjades genom att vi fyllde varje utrymme i henne med konserver, torrvaror och kläder. Sedan la vi ut från Söderviken under trånande blickar från Eriks far och tog först en sväng förbi Dalarö där skeppsflickan/akterbäbyn/lillasystern Emelie lämnades av och den nya vindexen sattes på.

Vi tankade på macken och köpte serietidningar innan kursen sattes mot Sydväst och kryssningen påbörjades. Det blåste nämligen just söderifrån. Vid nio nådde vi Långgarn utanför Gålön, där vi ankrade vid en fin klipphäll och lagade soppa som avnjöts med nybakade baguetter (Tack Ragnhild för båtugnen) getost (Karin, du behöver inte leta efter den mer) och rött vin.

Sen somnade vi stenhårt i våra kojer och väcktes följande dag av att solen sken in på oss, men mer om det imorgon!

E&H

Kommentarer
Postat av: Emelie

Gillar att jag numer får titulera mig skeppsflicka och inte bara akterbaby! Det låter som att ni har kommit iväg ordentligt. Skriv ofta och lägg upp bilder!



Puss!

2010-07-05 @ 09:11:18
URL: http://wackywombat.blogg.se/
Postat av: Agneta

Vilken tur att bloggfastan är över.

Nu kan vi äntligen se framemot ett flertal fantastiskt underbara naturbilder.

Ska bli spännande att få följa er seglats via bLoggen.

2010-07-08 @ 22:26:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0